• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : 0 °C
  • İstanbul : 1 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 7 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : 0 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Hangi yollar trafiğe kapandı ?

Hangi yollar trafiğe kapandı ?
TEM otoyolu trafiğe kapatıldı.. Trafik akışı D-100 karayoluna yönlendiriliyor !
23 Ocak 2010 / 16:20

İstanbul'daki kar yağışı araç trafiğini de olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Boğaziçi Köprüsü'nde metrobüs köprü çıkışında yolda kaldı. Kaza nedeniyle köprüdeki ulaşım da aksıyor. Metrobüsler buzlanma yüzünden durdu. Ulaşım konrollü olarak sağlanıyor. Vatandaşlar metrobüsten inerek köprüyü yürüyerek geçmek zorunda kalıyor. Karayolları denetiminde olan köprülere İstanbul Büyükşehir Belediyesi de müdahale ediyor. Şehirhatları vapur seferleri iptal edildi.

Özellikle Boğaz hattı ve Kuzey Bölgelerde etkili olan yağış nedeniyle Boğaziçi Köprüsünde trafik aksadı. Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan Boğaz Köprüleri'nde kar nedeniyle trafik aksayınca Büyükşehir ekiplerinin köprüde çalışma yapma teklifi Karayolları tarafından kabul edilmedi. Ancak trafik durma noktasında gelince Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri köprüde çalışmalara başladı. Kar kaplanı ve 10 araç bölgeye sevk edildi. Emniyet şeritlerinin işgal edilmesi nedeniyle araçlar köprüye ulaşmakta zorluk çekti. Köprülerde meydana gelen tıkanıklık şehir içi trafiğini etkileme noktasına geldi.

Fırtına ve kar yağışı nedeniyle Hadımköy gişelerden itibaren Edirne istikametine doğru TEM otoyolu trafiğe kapatıldı. Trafik akışı D-100 karayoluna yönlendiriliyor.

Kar yağışı gece saatlerinden itibaren Büyükçekmece, Silivri, Esenyurt ve Avcılar'da etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Yağışın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un tamamında etkili olması bekleniyor. Devlet Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının 3 gün süremesi bekleniyor.

KAR LASTİĞİ OLSA DA ZİNCİRSİZ ÇIKMAYIN!

İstanbul Valisi Güler, tipi şeklinde yağacak kar nedeniyle karayolu ve deniz yolunda aksamalar yaşanacağını kaydetti.

Güler, "Vatandaşlara, don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını öneriyoruz. Herkes olumsuz havanın yaratacağı etkileri dikkate alarak, trafikte dikkatli olmalı. Vatandaşlarımızın, mümkün olduğunca, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini rica ediyoruz. İnsanların kar yağışlarının etkili ve tipi şeklinde olduğu yerlerde, E-5 ve TEM otoyolunda dikkatli olmaları gerekmektedir. Herkes, araçlarında takoz, zincir ve çekme halatını mutlaka bulundurmalı. Kar lastiği bulunan araçlardan da zincir istiyoruz. Bazen aşırı kar yağışında, kar lastiği yeterli olmayabiliyor. Tipi şeklindeki kar yağışının alındığı dönemlerde, özellikle gişelerde, kavşaklarda ekiplerimiz zincirsiz araçların seyrine izin vermeyecektir. Hatta tipinin artması halinde zaman zaman 'belli şerit azaltmalarıyla' olumsuzlukların önüne geçilmeye çalışılacaktır" diye konuştu. 

Vatandaşların emniyet şeritlerine dikkat etmeleri gerektiğini kaydeden Güler, özellikle 2004'te emniyet şeritlerinin işgal edilmesinin çok büyük sıkıntılara yol açtığını ve bu konuda vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini bildirdi.

İSTANBUL-İZMİR KARAYOLU ÇİFT YÖNLÜ ULAŞIMA KAPANDI

İstanbul-İzmir karayolu, yaklaşık 10 saattir elverişsiz hava şartları yüzünden ulaşıma kapandı. Gece geç saatlerde yollarda buzlanma meydana gelmesi ve araçların zincir kullanmaması nedeniyle trafik durdu. Araçlar yaklaşık 10 saatte sadece 200 kilometre yol alabildi. Çok sayıda aracın benzini bitti. Yakıtı biten araçlar yol kenarında park etti. Bu arada yiyecek içecek ve tuvalet sorunu başgösterdi. Karayollarında trafik çalışmalarının çok yetersiz olduğu görüldü. İstanbul-İzmir yolu çift yönlü olarak trafiğe tamamen kapanmış durumda.

HAMZABEYLİ SINIR KAPISI ULAŞIMA KAPANDI

Edirne'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayan Hamzabeyli sınırkapısı yolu ulaşıma kapandı. Ayrıca Süloğlu-Lalalpaşa, Uzunköprü Meriç, Keşan-Enez ve Keşan-İpsala ilçeleri arasında ulaşım sağlanamazken birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Karayolları Ekipleri ile İl Özel İdare Ekipleri tarafından karla kaplı yolların açılması için çalışmalar başlatıldı.

İŞTE YURTTA KAPANAN DİĞER YOLLAR

Edirne-Hamzabeyli (Bulgaristan Sn.) - Kar ve Tipi  

Karaburun-(İzmir-Çeşme)Ayr.(Ulaşım Köy yolundan) - Sel     

 

Güzeloluk-Ayrancı - Kar ve Tipi

 

Kayseri-Erciyes-Develi - Kar ve Tipi

 

Hacılar-Erciyes - Kar ve Tipi

 

Alaçam-Kızlan-Çerçiler - Kar ve Tipi

 

Hozat-Karaoğlan-Ovacık - Kar ve Tipi

 

Gümüşhane İl sınırı-Yağmurdere - Kar ve Tipi

 

Arhavi-Ortacalar - Heyelan Riski

 

(Borçka-Muratlı)Ayrımı-Camili - Kar ve Tipi

 

İyidere-İkizdere-İspir (Ovit Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

 

Of-Çaykara-Bayburt (Soğanlı Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

 

Bayburt-Çaykara (Soğanlı Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

 

Yomra-Üçpınar-(Trabzon-Gümüşhane)İl sn. - Kar ve Tipi

 

(Gümüşhane-Bayburt)Ayr-Uğrak-Dağbaşı (Salmankas Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

 

(Bayburt-Çaykara)Ayr.-İspir - Heyelan

 

Araklı-Uğrak-Dağbaşı (Salmankas Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

 

Yukarı Narlıca-Bahçesaray - Kar ve Tipi

 

(Iğdır-Ağrı) İl sınırı-Cumaçay-Ağrı - Kar ve Tipi

 

(Kağızman-Tuzluca)Ayr.-Cumaçay - Kar ve Tipi

 

 Gaziler-(Sarıkamış-Karaurgan)Ayr. - Kar ve Tipi

 

(Seydişehir-Akseki)Ayr.-Cevizli-Bademlibeli - Heyelan

MAHSUR KALANLARA ULAŞILDI

Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçesi arasındaki kara yolunda tipi nedeniyle mahsur kalan 6'sı yolcu otobüsü 16 araca, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından ulaşıldı.

Bastıran tipi nedeniyle Kaz Dağları'ndan geçen Edremit-Yenice kara yolu, ulaşıma kapandı.

Yolda mahsur kalan 6'sı yolcu otobüsü 16 araçta bulunanların telefonla durumu haber vermeleri üzerine Karayolları ekipleri Çanakkale tarafından, belediye ekipleri de Edremit tarafından mahsur kalanlara ulaşmak için çalışma başlattı.

Edremit Belediyesi ekipleri, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından yolda mahsur kalan gruba ulaştı.

Belediye ekiplerinin su ve gıda maddesi dağıttığı yolcularda, herhangi bir sağlık problemine rastlanmadığı öğrenildi.

5498
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim