Harp Akademileri'nde mezuniyet töreni

Harp Akademileri'nde mezuniyet töreni

Kara, Hava ve Deniz Harp Akademilerinin birincilerine diplomaları Abdullah Gül tarafından törenle verildi

Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katılan Gül'ü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel karşıladı.

Mezuniyet töreninde, Kara Harp Akademisinden 88, Deniz harp Akademisinden 36 ve Hava Harp Akademisinden 52 olmak üzere 176 subay diplomalarını aldı.

Ayrıca,  dost ve müttefik 23 ülkeden gelen 79 subaydan eğitimlerini tamamlayan 56'sına da mezuniyet töreninde diplomaları verildi.

Kara Harp Akademisi birincisi Emre Dikici, Deniz Harp Akademisi birincisi Uğur Yetkin ve Hava Harp Akademisi birincisi Gökhan Bayraktar diplomalarını Cumhurbaşkanı Gül'den aldı.

Akademiyi ikincilikle bitirenlere diplomalarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek, üçüncülükle bitirenlere diplomalarını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel verdi.

Akademiye katılan yabancı subayların diplomaları İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından, diğer subayların diplomaları ise kuvvet komutanları tarafından verildi.

Törende, daha sonra her üç akademinin birincileri, yaş kütüğüne dönem plaketlerini çaktı.

Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Antınok ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve akademiden mezun olan subayların aileleri katıldı.