Harran Üniversitesinde Özel Yetenek Sınavları Başladı

Harran Üniversitesinde Özel Yetenek Sınavları Başladı

Harran Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği bölümüne özel yetenekle girmek isteyen öğrencilerin sınavları bugün başladı.

- Harran Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği bölümüne özel yetenekle girmek isteyen öğrencilerin sınavları bugün başladı.

Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Müzik Öğretmenliği bölümü için yapılan sınava 92 erkek 58 bayan olmak üzere toplam 150 öğrenci girdi. Sınavda 10 akademisyen görev aldı. Resim İş Öğretmenliği özel yetenek sınavına ise toplamda 186 öğrenci başvururken, sınavlar, üniversitenin Osmanbey Yerleşkesi açık stadyumda ve Fen-Edebiyat Fakültesi amfilerinde gerçekleştirildi. 80 öğrencinin alınacağı bu yılki sınavlara katılacak öğrencilerde ise 2013-YGS puan türlerinden herhangi birinden en az 200 puan almaları şartı arandığı açıklandı. Sınavın ve sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, “Sınavların tamamı kayıt altına alındı. Adayların tüm hesaplamaları ve yaptıkları dereceleri, aldıkları puanlar dijital ekranla adaylara anında gösterildi” dedi.