Haşim Kılıç siyasete girecek mi ?

Haşim Kılıç siyasete girecek mi ?

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, siyasete gireceği iddialarına yanıt verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, emekli olduktan sonra siyasete atılacağı iddialarını yalanladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasama, yürütme ve yüksek yargı organlarının başkanlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki basına kapalı öğle yemeği yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Yemeğe TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa MahkemesiBaşkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Serdar Özgüldür, Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Ahmet Zeki Liman, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tümgeneral Abdullah Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı.

27624423.jpg

HAŞİM KILIÇ: DEVLETİN YÖNETİMİNDE GERGİNLİK OLMAZ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yemek bitiminde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıç, ''Devletin yönetiminde gerginlik olmaz. Tabii ki herkes düşüncelerini söyler ama bir yere gelindiği zaman, geldiğiniz noktadan itibaren artık şahıslar değil, devletin geleceği ve devletin hizmeti, kamu hizmeti önemlidir'' dedi.

Kılıç, emekli olduktan sonra siyasete atılacağı iddialarına ise ''Siyasete girme düşüncem yok'' yanıtını verdi.