Hassas noktalara 2500 polis

Hassas noktalara 2500 polis

Daha önce kapatılması kararlaştırılan FYO'lar aracılığıyla hassas noktalar için 2.500 polis alınacak...

17 Aralık’ın ardından kapatılması düşünülen bu okullar için yeni bir plan hazırlandı. Ve geçmiş yıllarda çok az kişinin alındığı okullara bir defada 2 bin 500 polisin alınması öngörüldü. Bu okullardan mezun olacak polislerin tamamının da akademi mezunları gibi komiser yardımcısı olarak atanması karara bağlandı.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre Fakülte Yüksek okullarına bir defada 2 bin 500 polisin alınmasına yönelik düzenleme taslağı Emniyet Genel Müdürlüğü yönetiminde hazırlandı. Büyük bir gizlilik içinde yürütülen çalışmaların önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceği öğrenildi. Ancak düzenleme daha yürürlüğe girmeden teşkilat içinde rahatsızlığa yol açtı. Emniyet içinde, AKP’nin 250 bin kişilik teşkilata güvenmeyerek yeninden ayrı bir ekip kurmak istediği düşünülüyor. Ve söz konusu kadro ile işe başlatılacak olan polislerin bir kısmının, “AK SARAY” olarak nitelendirilen yeni Başbakanlık binası ile organize suçlar ve mali suçlar gibi kritik birimlerde görevlendirileceği öne sürüldü. Bu arada, AKP bu yıl ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle polis koleji mezunlarının Polis Akademisi’ne geçişlerine örtülü olarak izin vermemişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, iki yolla polis alımı gerçekleştiriyor. Bunlardan ilkini, polis koleji ve polis akademisi aracılığı ile yapılan alımlar oluşturuyor. Polis kolejinden mezun olanların yüzde 99’u akademiye giderek polisliğe başlıyor. Bu kapsamdaki kişiler komiser yardımcısı unvanı alıyorlar. Bir de, Fakülte Yüksek Okulu (FYO) aracılığı ile polis alımı yapılıyor. İş bulamayan üniversite mezunları için geliştirilen yöntem ile, fakülte mezunları iki yıllık yüksek okul eğitimi ile polis olma imkanı elde ediyorlar. Emniyet içinde bu kişiler, alaylı olarak nitelendiriliyor. Bu yöntemle ataması yapılan personel “düz polis” olarak atanıyor. Bu kapsamdaki polisler, emniyet içinde çok fazla bir ilerleme de sağlayamıyor. Bu nedenle, hükümet, geçtiğimiz yıllarda Fakülte Yüksek okullarını kapatma kararı aldı.