Hastane savaş alanına döndü !

Hastane savaş alanına döndü !

Hastanede bir yakınlara ölen hasta yakınları hastaneyi savaş alanına çevirdi.

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde dün gece yaşananlar bu kadar da olmaz dedirtti

Akciğer kanseri tanısıyla hastanede yatan 60 yaşındaki kadının ölümü yakınlarını çıldırttı. Kadınlı erkekli kalabalık bir grup, ölen yakınlarını sedyeyle dışarı çıkarırken doktor ve görevli sağlık personeliyle kavga etti.

Olaylar bir hasta yakınının, görevli sağlık personeline konuşurken birden yumruk atmasıyla başladı. Saldırıya uğrayan sağlık çalışanı da yumrukla karşılık verdi. Hastanenin 8'inci servisinde toplanan kalabalık aynı anda saldırıya geçti. Saldırıya uğrayan çalışan, hemşire masanın arkasına saklandı. Masada bulunan bilgisayarı parçalayan, etrafta buldukları her şeyi sağa sola atan öfkeli kalabalığı durdurmak mümkün olmadı. Sayıları yetersiz kalan güvenlik görevlileri çaresizdi. Bütün bunlar yaşanırken görevli doktor ve hemşirelerin koşuşturması, kendilerini odaya kilitlemeleri, ara ara dışarı çıkıp etrafa tedirgin gözlerle bakmaları güvenlik kameralarına yansıdı.

HASTANE ÖNÜNDE EYLEM

Yaşanan bu olay üzerine bugün sağlık çalışanları hastane önünde açıklama yaptı. Öğle arasında hastanenin C Kapısında toplanan doktor ve hemşireler basın açıklamasında bulundu.Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda görevli Uzman Doktor Zehra Dilek Kanmaz, tüm hastaları duyarlı olmaya çağırdı.

Kanmaz," Dün gece hastanemizde son dönem akciğer kanseri tanısıyla yatan hastanın ölümü üzerine yaklaşık 80 kişilik bir grup, hekim arkadaşlarımıza ve sağlık personelimize darp ve sözlü tacizde bulundu. Hasta müşteri, doktor da hizmet sunan müessesenin elamanı olmuş, aralarındaki güven duygusu zedelenmiştir. Her gün onlarca sağlık çalışanı sözlü şiddete uğramakta, bazıları fiziksel şiddetle karşılaşmaktadır. Hastanelerde yeterli güvenlik önlemlerinin olmaması ve şiddeti önleyecek yasal düzenlemelerin eksikliği, her geçen gün daha fazla şiddet olayına neden olmaktadır" dedi.
Doktorların protestosuna hastalar da alkışlarla destek verdi.

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİK

Saldırının olduğu sırada nöbetçi olan ve olaya tanıklık eden Göğüs Hastalıkları Asistanı Doktor Işıl Gökdemir, " Birçok kliniğe aynı anda baktığımız için hemşirenin haber vermesi üzerine, servise gittim. Uzman doktorumuzla birlikte hastaya müdahale için ordaydık. Ama yaklaşık 80 kişilik bir grupla karşılaştık, personelimiz darp edildi" diye konuştu. Hastaya müdahaleye engel olunduğunu söyleyen Gökdemir, "Can güvenliğimiz olmadığı için kendimizi odaya kilitledik" dedi. Doktor Gökdemir, 'Burada yaşayamazsınız. Sizi yaşatmayız, öldürürüz' şeklinde tehdit edildiklerini de sözlerine ekledi.
Saldırı üzerine nöbetçi doktor "Beyaz Kod" verdi. Saldırıya uğrayan personel de savcılığa başvurarak şikayetçi oldu.

BEYAZ KOD NEDİR ?

Beyaz Kod, sağlık çalışanına yönelik herhangi bir şiddet olayı gerçekleştiğinde kurum yöneticileri tarafından telefonla yapılan bildirime deniliyor. Bu bildirim, Sağlık Bakanlığı tarafından bölgedeki adli makamlara iletiliyor.