Hastanede Doğum Sonrası Isıtıcıda Unutulan Bebekte Yüzde 40 Oranında Yanık Oluştu

Hastanede Doğum Sonrası Isıtıcıda Unutulan Bebekte Yüzde 40 Oranında Yanık Oluştu

Siirt’te özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen bebek doğum sonrası radyan ısıtıcıda unutulunca vücudunun sağ tarafından yüzde 40 oranında yanık oluştu. Baba Mehmet Kilvan, yaşanan ihmalden dolay...

Siirt’te özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen bebek doğum sonrası radyan ısıtıcıda unutulunca vücudunun sağ tarafından yüzde 40 oranında yanık oluştu. Baba Mehmet Kilvan, yaşanan ihmalden dolayı özel hastane hakkında dava açmaya hazırlandığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, bir hafta önce Siirt’te Mehmet ve Nurgül Kilvan çiftinin sezaryenle bebekleri dünyaya geldi. Özel bir hastanede dünyaya gelen bebek doğum sonrası yeni doğan ünitesinde radyan ısıtıcı cihazına alındı. İddiaya göre, radyan ısıtıcıda uzun süre bekletilen ve vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında birinci ve ikinci derece yanıklar oluşan bebek, son anda hastane personeli tarafından fark edildi. Vücudunda ciddi yanıklar oluşan talihsiz bebek acil 112 ambulansı ile Siirt’ten Batman’da bulunan özel bir hastaneye nakledildi. Özel hastanede tedavi altına alınan bebeğin bir haftadan beri tedavi gördüğü belirtildi.

Henüz ismi bile konulamayan bebeğin tedavisini yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. M. Şirn Aslankılıç, vücudunda yüzde 40 oranında yanıklar oluşan bebeğin hastaneye solunum sıkıntısı ile geldiğini söyledi. Yapılan fiziki muayene sonucunda bebeğin vücudunda yanıklar tespit edildiğini ifade eden Uzman Dr. Aslankılıç, "Her hastanede komplikasyonlar olabilir. Bebeğe yeni doğduğunda oksijen veriliyor. Bunun yanında radyan ısıtıcı altında bırakılıyor" dedi.

Hastanın radyan ısıtıcı altında fazla kalmış olabilineceğini belirten M.Şirin Aslankılıç; "Bebeğin vücudundaki yanık radyan ısıtıcıya bağlı olarak meydana geldiği tespit edilmiş. Bebeğin sağ tarafında 1-2 derecede yüzde 40’a yakın oranda yanık var. Bu bebekte solunum sıkıntısı ve inleme vardı. Gereken tüm müdahaleler yapılmıştır. Bebek hastaneye solunum sıkıntısı ile geldi. Çocuk cerrahi ve genel cerrah doktorlarına danışılarak solunumda rahatlama sağladık. Yanıkları da genel cerrah ile beraber her gün takip ediyoruz. Şu anda genel durumu stabil, solunum rahat, kalp atışları normal, böbrek ve idrar çıkışında her hangi bir sıkıntı yok. Yakın zamanda plastik cerraha göndereceğiz” diye konuştu.

"BÖYLE BİR İHMAL OLAMAZ"

Siirt’te ikamet eden ve kendisine telefonla ulaşılan baba Mehmet Kilvan, yaşanan ihmalden dolayı özel hastane hakkında dava açmaya hazırlandığını söyledi. Kilvan, "Yeni doğan ünitesinde böyle bir ihmalin yaşanması inanılır gibi değil. Çocuğum ısıtıcıda nasıl unutulabilir. Vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında yanıklar oluşmuş, bu nedeniyle özel hastane hakkında dava açamaya hazırlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ısıtıcıda unutulduğu için vücudu yüzde 40 oranında yanan bebeğin ilk tedavi gördüğü Siirt’teki özel hastane yetkilileri ise bebeğim hayati tehlikesinin bulunmadığını, bununla ilgili gerekli araştırmaya başlattıklarını ve olay ile ilgili hastane içerisinde soruşturma açtıklarını dile getirdi.