Hastanede erkek yasağı !

Hastanede erkek yasağı !

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kadın Doğum Polikliniği’ne eşleriyle birlikte gelen erkeklerin girişi yasaklandı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kadın Doğum Polikliniği’ne eşleriyle birlikte gelen erkeklerin girişi yasaklandı. Hastane yönetimi yasağı “kadın hastalar erkeklerden rahatsız oluyor” diye savundu.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kadın Doğum Polikliniği’ne erkeklerin girişi yasak. Girişte güvenlik görevlileri tarafından “erkekler giremez” diye uyarılan hasta yakınları hastanede refakatçi olarak da kalamıyorlar. Hastane yetkilileri, hastaların erkek yakınlarından diğer kadınlar rahatsız olduğu için uzun süredir erkeklerin kadın doğum polikliniğine alınmadığını açıkladılar.

Kadın doğum polikliniğinde uygulanan “erkek yasağı” hasta yakınlarının da meslek örgütlerinin de tepkisini çekiyor. Hastanenin Hasta Hakları bölümü yetkilileri bu yasağın gerekçesini “Erkek hasta yakınlarından diğer bayanlar rahatsız olduğu için erkekleri polikliniğe almıyoruz” diye açıklıyorlar. Böyle bir yasak diğer devlet hastanelerinde uygulanmıyor.