Hastanede taciz skandalı !

Hastanede taciz skandalı !

Bir hastanede 48 yaşındaki erkek hemşire 17 yaşındaki stajyer hemşireyi taciz ettiği gerekçesiyle 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde erkek hemşire olarak çalışan 48 yaşındaki Eyüp A., stajyer hemşire olan ve olay tarihinde 17 yaşındaki N.P.’yi taciz ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanık, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Ancak mahkeme sanığa taciz suçundan 2.5 yıl hapis cezası verdi.

Olay, Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bulunan Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde 2011 yılı Nisan ayında meydana geldi. Hastanede erkek hemşire olarak çalışan evli 2 çocuk babası Eyüp A., iddiaya  göre aynı hastanede stajyer hemşire olan sağlık Meslek Lisesi öğrencisi N.P.’yi dosyaları düzeltme bahanesiyle bir odaya götürüp taciz etti. Şikayet üzerine Eyüp A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklaşık 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra bir üst mahkemeye yapılan itirazla serbest bırakılan Eyüp A., Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. 
 
BANA MASAJ YAPTI SAVUNMASI
 
Sanık, savunmasında suçlamaları kabul etmedi. İddia edilen olaydan 15 dakika önce genç kızın kendisine arkadaşları arasında masaj yaptığını ileri süren Eyüp A., "Bu durumun yanlış anlaşılmasından korktuğum için, kendisini odaya çağırıp uyardım. Sanırım bu yüzden bana iftira atıyor. Yaşandığı ileri sürülen olayın meydana geldiği yer kalabalık ve mesai saati zamanıdır. Böyle bir şey olsa bağırıp yardım isteyebilirdi. Kendisine elimi bile sürmedim" dedi. 
 
AŞAĞIYA ÇAĞIRDI
 
Daha önceki duruşmalara katılan ve psikolog eşliğinde ifade veren genç kız ise, olay tarihinden 1.5 ay öncesinden hastanede staj yapmaya başladığını söyledi. N.P. olayın öğle tatilinde meydana geldiğini ileri sürerek, "Öğle tatilinde arkadaşlarımla birlikte yemeğimizi yedikten sonra staj yaptığımız acil servise gelip hemşire odasında oturuyorduk. Mesai saatinin başlamasını beklerken, Eyüp A. odaya gelip beni çağırdı. Nereye gittiğimizi sorunca da, hasta dosyalarını düzenleyeceğimizi söyledi. Zemin kattaki 3 nolu polikliniğe gittik. Bir odaya girdik. Daha sonra kapıyı kilitledi. Ben dosyaların bulunduğu dolabın yanına giderken arkamdan gelip beni duvara sıkıştırdı. ’Çok güzelsin, çok hoşsun’ diyerek beni öptü. Bir taraftan da elleriyle beni taciz etti. Korktum ve donup kaldım. Kendisine hiçbir şey söyleyemedim, bağıramadım. Kendime gelince de elinden kurtulup odadan çıktım" diyerek şikayetçi oldu.
 
Mahkeme heyeti, genç kızın Adli Tıp Genel Kurulu’ndan alınan raporunda olay nedeniyle ruh sağlığının bozulmadığını belirterek, sanık Eyüp A.’ya taciz suçundan 2.5 yıl hapis cezası verdi.