Hastanelerden kan bağışı çağrısı

Hastanelerden kan bağışı çağrısı

Ankara'daki patlamanın ardından hastaneler kan çağırısında bulunuyor..

Ankara'daki patlamaların ardından yaralılar için hastanelerden kan çağrısı yapılıyor. Çok sayıda hastanede ise yer kalmadı. Miting için toplananlara megafonlarla anonslar yapılıyor. Duyurularda hangi hastanelerde hangi kan gruplarına ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Hastanelerin duvarlarına yaralıların listeleri asıldı. Hasta yakınlarına da 'Burada beklemeyin kan bağışı yapın' diye uyarı yapılıyor.

Patlama haberinin duyulmasından sonra çevredeki hastanelerdeki tüm doktor ve hemşireler göreve çağırıldı. Kan ihtiyacının çok fazla olduğu belirtiliyor. Yaralılardan bazılarının durumunun çok ağır olduğu bilgisi geliyor.

Ambulanslar hastanelere sürekli yaralı taşıyor. Yakınlarının durumunu öğrenmek isteyenler de hastanelere akın etti. Hastanelerde büyük bir kargaşa ve panik havası yaşanıyor.

İki patlamanın meydana geldiği bölgenin çevresinde çok sayıda hastane bulunuyor.

Patlamada yaralananların önemli bölümünün Ankara dışından gelenler olduğu belirtiliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen patlama sonrası tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak 1'i sedyeli olmak üzere 5 helikopter ambulansın hazır olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara Tren Garı yakınlarında yaşanan patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, "Patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar 56 tam donanımlı ambulans sevk edilmiş olup, 10 ambulans olay yerinde hazır bekletilmektedir. Tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak 1'i çok sedyeli olmak üzere 5 helikopter ambulansımız da hazırdır. Ankara merkezindeki bütün hastanelerde tüm branşlarda uzman doktorlarımız görevi başında olup, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Ayrıca Kızılay Kan Merkezi koordinasyonunda tüm talepler karşılanmakta olup, kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Gelişmeler yakından takip edilmekte olup, lojistik ve insan kaynağı anlamında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır" denildi.