Hastanelere Kur'an Kursu geliyor !

Hastanelere Kur'an Kursu geliyor !

İzmir'de bir devlet hastanesinde kuran kursu açıldı.

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan devlet hastanelerinden Seyfi Demirsoy Hastanesi başhekimliği, ilçe Müftülüğü ile anlaşarak hastanede kadınlara yönelik Kur’an kursu açtı. Hastane yönetimi, gelen talep doğrultusunda Kur’an kursunu açtıklarını iddia ederken müftülük 'okullarda bile açarız' dedi. SES İzmir Şube Başkanı Dr. Veli Atanur ise, "toplumu itaatkarlaştırma ve dindar nesil profili yaratmaya dönük bir uygulama" olarak değerlendirdi.

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan devlet hastanelerinden Seyfi Demirsoy Hastanesi başhekimliği, ilçe Müftülüğü ile anlaşarak hastanede kadınlara yönelik Kur’an kursu açtı. Hastane yönetimi, gelen talep doğrultusunda Kur’an kursunu açtıklarını iddia ederken SES İzmir Şube Başkanı Dr. Veli Atanur, "toplumu itaatkarlaştırma ve dindar nesil profili yaratmaya dönük bir uygulama" olarak değerlendirdi.

İzmir’de bulunan Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi, kadın personeline yönelik Kuran kursu açtığını duyurdu. Hastane, kursun duyurusunu personelinin kullandığı bilgisayarlardan yaptı. Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi yönetimi, kurslar için de yemekhanenin toplantı salonunu ayırdı. Haftanın iki günü 16.30 ile 18.30 arasında verilecek kursun, kadın personelin talebi üzerine başlatıldığı iddia edildi. Yaklaşık iki haftadır kadın personele kurs veriliyor.

ABARTMAYIN, AHŞAP BOYAMA KURSUMUZ DA VAR!

Konuya ilişkin konuşan hastane yöneticisi Opr. Dr. Ali Kasap hastanede, müzik, İngilizce ve ahşap boyam kurslarının da yapıldığını bazılarının hala verilmeye devam ettiğini, gelen talep doğrultusunda Kur’an kursunu da açtıklarını belirtti. Buca müftlüğünden bir hocanın belirlenen gün ve saatlerde hastaneye gelerek kadın hemşirelere Kur’an kursu verdiğini söyleyen Kasap, burada büyütülecek bir şey olmadığını, bir ahşap boyama kursu ile Kur’an kursu arasında bir fark göremediğini ifade etti. Talep gelmesi halinde erkek çalışanlara da bu kursun verilebileceğini söyleyen Kasap, konunun abartılmaması gerektiğini ifade etti.

MÜFTÜLÜK: TALEP GELİRSE OKULLARA DAHİ AÇABİLİRİZ

Buca Müftüsü Adem Gülmek ise, Eylül ayında değişen mevzuatları ile birlikte, gelen tüm Kur’an kursu taleplerine cevap verebildiklerini, yeterli sayının bulunması halinde tüm kamu kurumlarında kuran kursu verme yetkilerinin olduğunu söyledi. Kaymakamlığın onay verdiği her talebe hoca göndererek cevap verdiklerini söyleyen Buca Müftüsü, okullar da dahil her yere hizmet vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

SES: İTAATKÂR NESİL İSTİYORLAR

Hastanenin Kur’an kursu açmasına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Başkanı Dr. Veli Atanur, piyasalaşan ve giderek daha çok kar getiren bir sistemin uysal ve itaat eden çalışanlar istediğini, bu kursun da bu profili yaratmaya hizmet ettiğini kaydetti. Özellikle kadın çalışanlara yönelik verilen kursun önemli olduğunu söyleyen SES Şube Başkanı Dr. Atanur, toplumun en dinamik unsurlarından bir olan kadınların itaatkârlaştırılması ile sistemin rahatça çalışabileceğini söyleyerek, bunun hükümetin istediği dindar nesile giden yolu kısaltacağını belirtti.

Yurt