Hatay Beşiktaşlılar Derneği 10. Yıl Balosu

Hatay Beşiktaşlılar Derneği 10. Yıl Balosu

Adalet Bakanı Ergin:- ''14 Kasım günü Hatay'daki olimpik stadın ihalesini yaptık. İnşallah Hatay'daki stadımız, İstanbul'daki Beşiktaş Stadı'yla yarışacak''- Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Orman:- ''Beşiktaş Kulübü o

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''14 Kasım günü Hatay'daki olimpik stadın ihalesini yaptık. İnşallah Hatay'daki stadımız, İstanbul'daki Beşiktaş Stadı'yla yarışacak'' dedi.

Ergin, Antakya Ottoman Palace Otel'de düzenlenen Hatay Beşiktaşlılar Derneği'nin 10. Yıl Balosu'nda yaptığı konuşmada, Hatay'ın son zamanlarda yaşadığı acıları hafifletmek noktasında Beşiktaş Kulübü'nün Reyhanlı'ya bir okul yaptırma sözü vermesinden dolayı kulüp yönetimine teşekkür etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın okul sözünün çok güzel bir hizmet ve bir sosyal sorumluluk anlamı taşıdığını belirten Ergin, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin, Anadolu'nun her köşesinde bu tür tesisleri yapıyorsunuz. Biz de spor camiasının kullanımına sunulmak üzere çok önemli altyapı tesisleri inşa ediyoruz. Beşiktaş için çok önemli, anlamlı olan İnönü Stadı yakın tarihte yıkıldı. 9 ay içerisinde inşası bitecek ve Beşiktaş'ın hizmetine girecektir Ama biz burada Hatay olarak Beşiktaş'la bir yarış içerisindeyiz. 14 Kasım günü Hatay'daki olimpik stadın ihalesini yaptık. İnşallah Hatay'daki stadımız, İstanbul'daki Beşiktaş Stadı'yla yarışacak. İstanbul'da İnönü Stadı, Hatay'da bizim Olimpik Stadımız eş zamanda hizmete girer diye temenni ediyorum. Stadımız Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olacak.''

Ergin, şu anda yatırım programında olan tesislerin maliyetinin 306 milyon lira civarında olduğuna vurgu yaparak, kentin tarihinin en geniş anlamda, spor tesisleri, yatırım hamlesi ve atağı içerisinde olduğunu kaydetti.

- "9 ay süre içinde İnönü Stadı'nı bitireceğiz"

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman da Beşiktaş'ı temsil edecek bir proje için Antakya'ya bir yatırımın yapılması gerektiğini dile getirerek, bunu yönetim kurulu olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Özellikle Güneydoğu Anadolu'daki toplumsal uzlaşıyı desteklemek için bir proje başlattıklarına dikkati çeken Orman, her ilde bir okul yapma amacıyla başlatıkları bu proje kapsamında Hatay'a da bir eğitim tesisi kurmaya karar verdiklerini ifade etti.

Orman, 'Beşiktaş Kulübü olarak bunlardan birini Reyhanlı'nın acısını paylaşmak için, Reyhanlı'da bir okul yapmaya başlayacaklarını vurgulayarak, "Yeni Beşiktaş okulunu en kısa zamanda Antakya'ya kazandıracağız'' dedi.

Orman, çok sıkıntılı bir süreçte yönetime geldiklerini, fakat hızla bu sıkıntılı süreçten çıkmak üzere olduklarını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine verdiği destekle İnönü Stadının yıkım iznini bir senede aldıklarına vurgu yapan Orman, şunları kaydetti:

''Stadın inşaatına, herkes 'yıkılamaz, alınamaz, yapılamaz' derken başladık, 'finansman, para bulunamaz' derken bulduk, herşey yolunda gidiyor. İnşallah bu ayın sonunda temel atılacak ve 9 ay süre içinde İnönü Stadı'nı bitireceğiz. Bu stadın bitmesiyle beraber Beşiktaş, rakipleriyle olan gelir farkını hızlı bir şekilde kapatmış olacağız. Herşeyin bizim tarafımızdan planlandığını ve Beşiktaş için mücadele eden bir ekip olduğumuzu bilmenizi isteriz. Allah nasip ederse herkes için hayırlı olan bu stadın bitmesi ve hayal olan başka bir şey var ki ben bunu devamlı dile getiriyorum. Avrupa'da bir kupa kazanmak istiyoruz ve bunu en kısa zamanda yapacağımızı herkes görecektir.''

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın da birer konuşma yaptığı gecede etkinliğin düzenlenmesinde katkısı bulanan firma temsilcilerine plaket verildi.

Hatay Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Yıldız da Hatay'da yapılacak stadın bitmesinin ardından gerçekleşecek açılış programı kapsamında, Beşiktaş ve Hatayspor'un bir maç yapması konusunda kulüp başkanlarından söz aldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, daha sonra Adalet Bakanı Ergin, Vali Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Savaş'a takımın futbolcularının imzaladığı ve kendi isimlerine hazırlanmış forma hediye etti.

Yoğun bir katılımın olduğu etkinlik, sanatçı Murat Başaran'ın konseriyle son buldu.

Muhabir: Sistem
Yayınlayan: Murat Paksoy