Hatay'da El Kaide paniği !

Hatay'da El Kaide paniği !

Hatay'da gelen El Kaide ihbari üzerine emniyet güçleri harekete geçti.

İskenderun'da apartman dairesinde El Kaide mensuplarının olduğu iddiası güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

İskenderun İlçesi Dumlupınar Mahallesi’nde bir apartman dairesinde El Kaide mensuplarının olduğu yönünde ihbar aldı. İhbarı üzerine bahse konu adrese gece saat 01.00 sıralarında çok sayıda polis ve jandarma destekli operasyon düzenlendi. Mahalleye giriş ve çıkışların kapatıldığı operasyonda polis kobra araçları ile sinyal kesici jammer tipi bir araç da hazır bulunduruldu.

Emniyet Müdürü Cengiz Başar’ın da hazır bulunduğu operasyonda El Kaide terör örgütü mensuplarının olduğu iddia edilen apartmanın etrafı güvenlik çemberine alındı. Polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında arama yaptığı apartmanda herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşılmadı. Mahalle Muhtarı Fuat Gezgin de bilgisine başvurulmak üzere İskenderun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Hatırlanacağı üzere, El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti’ne mensup 20 kişinin, Cenevre-2 konferansını sabote etmek amacıyla Ankara ve İstanbul ile Suriye sınırındaki Hatay’da canlı bomba ile intihar saldırısı yapacağı iddia edilmişti.