Hatay'da MERS alarmı

Hatay'da MERS alarmı

Hatay'da hacdan dönen bir kişi yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Hatay'da geçtiğimiz günlerde hacdan dönen, akşam saatlerinde de yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvuran bir kişi ile Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne 6 gün önce hacdan gelen 64 yaşındaki Gülsen Keklikçi, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Hastanın gözetim altında tutulduğu Antakya Devlet Hastanesi'nde ise MERS virüsü alarmı verildi.

Geçtiğimiz günlerde hacdan dönen ve akşam saatlerinde baş dönmesi, yüksek ateş ile halsizlik şikayetleriyle Antakya Devlet Hastanesine başvuran Altınözü nüfusuna kayıtlı 58 yaşındaki M.S. MERS virüsü şüphesiyle gözetim altına alındı. Hastanın giriş yaptığı acil serviste bulunan herkese maske dağıtıldı. Gözetim altına alınan M.S'den alınan numuneler tahlil için Ankara'ya gönderildi. Gözetim altında tutulan M.S'ye virüs bulaşıp bulaşmadığı Ankara'dan gelecek sonucuna göre belli olacak.

HACDAN DÖNEN KADINDA MERS VİRÜSÜ ŞÜPHESİ

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne 6 gün önce hacdan gelen 64 yaşındaki Gülsen Keklikçi, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu. Mers virüsü şüphesiyle Gaziantep'e sevk edilen Keklikçi, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde kendisi için ayrılan özel odada tedaviye alındı.

Kozdere Mahallesi'nde yaşayan ve 6 gün önce hac ibadetini yaptığı Suudi Arabistan'dan dönen Gülsen Keklikçi, yüksek ateş şikayetiyle İslahiye Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Acil serviste ilk tedavisi yapılan Keklikçi, özel kıyafet giyen sağlık görevlileri tarafından enfeksiyon yaymayı önleyen kabine konularak Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Keklikçi'nin sevk edilmesinin ardından İslahiye Devlet Hastanesi'nin acil servisi dezenfekte edildikten sonra hasta kabulüne başladı. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde kendisi için ayrılan özel odaya alınan Keklikçi, gözlem altına alındı.