Hatice Hatun Yatılı Kız Kuran Kursu Binasının Kullanım Hakkı 10 Yıllığına Kırşehir İl Müftülüğüne Devredildi

Hatice Hatun Yatılı Kız Kuran Kursu Binasının Kullanım Hakkı 10 Yıllığına Kırşehir İl Müftülüğüne Devredildi

Kırşehir'de hayır sahiplerinin ayni ve nakdi bağışları ile yapılan Hatice Hatun Yatılı Kız Kur'an kursunun kullanım hakkı 10 (on) yıllığına Kırşehir İl Müftülüğüne devredildi.

- Kırşehir'de hayır sahiplerinin ayni ve nakdi bağışları ile yapılan Hatice Hatun Yatılı Kız Kur'an kursunun kullanım hakkı 10 (on) yıllığına Kırşehir İl Müftülüğüne devredildi.

450 metrekare alan üzerine yapılan yatılı kız Kur'an kursu Kırşehir İl Müftülüğüne on yıllığına devredildi.

Kırşehir Yunus Emre Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2005 yılında Kırşehir'de 183 üye ile kurularak faaliyetlerini gönüllülük esaslarına göre yapmakta, diyen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kaya, "Ülkemizde ve diğer ülkelerde meydana gelen afet, savaş ve olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, kültür, sanat, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmaktır. Üyelerin ve toplumun, Hayri, manevi, dini, ilmi ve insani ihtiyaçlarını karşılamak, bilinçlendirmek, desteklemek ve bu amaçla her türlü faaliyeti yapmak veya yaptırmaktır. Bizler bu kapsamda yemekhane, kantin, sosyal etkinlik salonu, kiler, buzhane ve enerji odası,kurs müdürü, öğretmenler odası, hafızlık sınıfları, revir, ziyaretçi odası, bilgi işlem ve memurlar odası,yurt müdürü, derslikler ve mescit,yatakhaneleri ile birlikte A Sınıfı Yatılı Kız Kur’an kursu olarak yapılmıştır. Hatice Hatun Yatılı Kız Kur’an Kursu binamızın kullanım hakkı, 10 (on) yıllığına Kırşehir İl Müftülüğüne devredilmiştir. Kur’ an Kursumuzda halen hafızlık eğitimi alan toplam 40 öğrencimiz bulunmaktadır" dedi.