Hava Kuvvetleri Komutanı Suriye sınırında

Hava Kuvvetleri Komutanı Suriye sınırında

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, sınırda konuşlu HAWK Bataryası'nı ziyaret etti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Hatay Ziyaret Dağı’nda konuşlu HAWK Bataryası'nı ziyaret etti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Hava Savunma Komutanı Hava Korgeneral Nihat Kökmen ile 10 Şubat'ta Hatay Ziyaret Dağı’ndaki 21’inci HAWK Batarya Komutanlığı ve Keltepe’deki 208 Numaralı Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığı’nı ziyaret etti.

2jpg-001.jpg

Orgeneral Ünal, ilk olarak intikalde bulunan HAWK Sisteminde incelemelerde bulundu ve görev ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Orgeneral Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen görevlerde; envanterdeki Hava Savunma Sistemlerinin kritik derecede önemli olduğuna vurgu yaparak, son dönemde icra edilen harekat süresince gösterdikleri başarı ve fedakarlıklardan ötürü ailelerinden uzakta olmalarına karşın üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle motivasyonları yüksek olan intikal personeline teşekkür etti.

4jpg.jpg

Orgeneral Ünal, ziyaretleri sırasında Batarya Komutanlığı’nın güvenlik yapısı ve ihtiyaçları ile ilgili de bilgi aldı, güvenlik personeliyle görüşerek teçhizatlarını inceledi ve zorlu görevlerinde başarılar diledi.

Orgeneral Ünal, Hatay programlarının devamında bölgede konuşlu 208 No’lu Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığına geçerek sistem ve güvenlik konusunda incelemelerde bulundu ve görev ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

1jpg-001.jpg

Orgeneral Ünal, incelemelerinde radar faaliyet durumları ile güvenlik konularının daha öncelikli olduğunu vurguladı ve personele görevlerinde başarılar diledi.

3jpg-001.jpg

[PAGE]

6jpg.jpg

[PAGE]

5jpg.jpg

[PAGE]

7jpg.jpg