Hava Teknik Okullar Komutanlığında mezuniyet coşkusu

Hava Teknik Okullar Komutanlığında mezuniyet coşkusu

Hava Teknik Okullar Komutanlığı bünyesindeki Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 328 astsubay çavuş, törenle diplomalarını aldı

İZMİR (AA) - Hava Teknik Okullar Komutanlığı bünyesindeki Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan astsubay çavuş rütbesiyle mezun olan 328 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yanı sıra Kara ve Deniz kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlıklarının hava unsurlarının ihtiyaç duyduğu hava astsubayların öğrenim gördüğü Gaziemir ilçesindeki Hava Teknik Okullar Komutanlığı'nda, genç astsubay çavuşların mezuniyet coşkusu yaşandı. 

Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu 2014 dönemi mezunları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin'in de katıldığı törenle diplomalarını aldı. 

Hava Teknik Okullar Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, akademik eğitim sistemi 2 yıl önce yeniden düzenlenen Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan bu yıl 10 farklı programda ön lisans eğitimlerini tamamlayan 328 astsubay çavuşun mezun olduğunu belirterek, mezun astsubay çavuşların alacakları ihtisas eğitimlerinin ardından yurdun dört bir köşesindeki birliklerinde görevlerine başlayacağını ifade etti. 

Genç astsubay çavuşlara tavsiyelerde de bulunan Tümgeneral Kadıoğlu, şunları kaydetti: 

"Biz sizlere bir asırdan büyük kültürel mirasın varisi olan ve çağıyla yarışan bir hava gücünü emanet ediyoruz, sizin hedefiniz çağına öncülük eden bir hava gücü olmalıdır. Sizden sonra geleceklere, bu hedefi bırakmak amacıyla her geçen gün çığ gibi büyüyen havacılık bilgisine nüfuz etmek için daha fazla okumalı, çağdaş teknolojinin kazanımlarını yakından takip etmeli, sürekli araştıran ve kendini yenileyen bir personel olmalısınız." 

Törende mezun öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Hava İstihbarat Astsubay Çavuş Abdülkadir Doğan da yetişmelerinde verdikleri emek ve sağladıkları destek nedeniyle komutanları, öğretmenleri ve ailelerine teşekkür ederek, mezun arkadaşlarına and içtirdi. 

-Dönem birincisine diplomasını Orgeneral Akın verdi

Astsubay Çavuş Doğan, konuşmasının ardından diplomasını Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün elinden aldı ve okul yaş kütüğüne plaket çaktı. 

Okuldan dereceyle mezun olan diğer öğrencilere de diplomaları İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu tarafından verildi.

Mezunlara diplamalarının verilmesinin ardından okul sancak devir tesliminin yapıldığı törende, T-38A Talon eğitim uçaklarıyla selamlama uçuşu yapıldı. 

Tören, mezun öğrencilerin tören yürüyüşüyle sona erdi. 

Mezuniyet töreni sonunda, şapkalarını havaya fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşayan astsubay çavuşlar, tribündeki ailelerine de karanfil attı.