Havaalanında İran protestosu

Havaalanında İran protestosu

İranlılar Atatürk Havalimanı'nda 2 gündür kalkmayan uçaklarını protesto etti.

Atatürk Havalimanı'nda yoğun kar yağışı yüzünden 2 gündür uçaklarının kalkmasını bekleyen İranlı yolcular, ıslık ve alkışlarla protestoda bulundular. Öte yandan limanda iç hat ve dış hat seferleri saat 16.00 itibarıyla normale döndü.

Taban Air yetkililerinin olmamasına sinirlenen bir grup İranlı yolcu, satış bürosu önünde protesto gösterisi düzenledi. İki günden beri hava şartlarından dolayı İstanbul'dan Tebriz'e uçamayan yolcular havayolu şirketinin ilgisizliğinden şikayet ettiler.

ATATÜRK HAVALİMANI’NI OTELE ÇEVİRDİLER

Atatürk Havalimanı’nda kar nedeniyle tüm uçuşlar iptal edildi. Yolcuların, uçuşların iptali üzerine havalimanında uyku tulumlarıyla uyuması, ilginç görüntüler oluşturdu.

Turistlerden alkışlı protesto

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Atatürk Havalimanı’nda tüm uçuşlar iptal edildi. Uçuşların iptaliyle THY, 10 bin yolcusunu otele yerleştirdi. Otellere yerleştirilemeyen yolcular ise havalimanında konaklamak zorunda kaldı. Çok sayıda yolcunun uyku tulumlarıyla havalimanında uyuması, ilginç görüntüler oluşturdu. THY, havalimanında konaklayan yolcularına sabah çorba ikram etti. Yolcuların bekleyişi devam ederken, uçuşların öğleden sonra tekrar başlaması bekleniyor.

YOLCULAR MAĞDUR OLDU

Atatürk Havalimanı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle hava ulaşımının durması nedeniyle onlarca yolcu mağdur kaldı. Birçok uçuşun iptal edilmesi sonucu yolcular ortada kaldı. Çoğu yolcu boş bulduğu yerlerde geceyi geçirdi. Mağdur olan yolcular kendilerine çözüm bulmayan havalimanı yetkililerine tepki gösterdi.

Hava muhalefetine yenik düşen havalimanında iç hatlar uçuşlarının tamamı, dış hatlar uçuşlarının da neredeyse tamamına yakını iptal edildi. Uçuşları iptal edilen yüzlece yolcu havalimanında mahsur kaldı. Kendilerine yer gösterilmediği için mağdur olduklarını belirten birçok yolcu, koridorlar, konferans salonları, kısaca boş buldukları yerlere uyku tulumlarını açarak geceyi geçirmeye çalıştı.

Yabancı yolcular, yaşadıkları mağduriyet nedeniyle gece boyunca yerlerde yatmak zorunda kaldıklarını, çok yorgun ve aç olduklarını dile getirdi. Aileleri ile birlikte tatil yapmak için geldikleri Türkiye'de çocukları ile yaşadıkları mağduriyeti anlatacak kelime bulamayan yolcular yine de kış mevsimini ve kar yağışını sevdiklerini söyledi.

İran'dan Losangles'a aktarmalı yolculuk yapan ve geceyi yerlere kıvrılarak geçiren başka bir yolcu da Elham İkbal. Kendilerine yardım edebilecek, açıklama yapabilecek bir yetkili bulamamaktan şikayetçi olan İkbal, "Ben en azından gencim. Ancak benle beraber 3 yaşlı yolcu daha var. Kimseden yardım alamadık. Buraya kadar güçlükle getirebildim yolcularımı. Bir tekerlekli sandalye bile vermediler." diye dert yandı. İkbal, en azından yaşlı yolculara öncelikli olarak yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

Öte yandan havalimanı yiyecek ve içecek ikramı yapan TAV şirketi tarafından geceyi havalimanında geçiren yolculara kumanyalar ve su dağıtıldı. Sabah saatlerinde ise yolculara çorba verildi.

Ajanslar