Havacılık Fuarı İçin Hurda Uçaklar Kaldırılıyor

Havacılık Fuarı İçin Hurda Uçaklar Kaldırılıyor

BU yıl 10. kez düzenlenecek ve ilk defa “İstanbul Airshow” adıyla 25-28 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açacak olan Uluslararası Havacılık Fuarı AIREX için Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronundaki tüm hurda...

BU yıl 10. kez düzenlenecek ve ilk defa “İstanbul Airshow” adıyla 25-28 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açacak olan Uluslararası Havacılık Fuarı AIREX için Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronundaki tüm hurda ve hacizli uçakların kaldırılacağı bildirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, SHGM ve DHMİ’nin desteği ve THY, TAV, THY Teknik ana sponsorluğunda Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda gerçekleştirilecek AIREX Fuarı, dünyanın önde gelen hava aracı ve motor üreticilerini ile havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerini buluşturacak. Bu arada fuar alanındaki apronda bulunan ve çirkin görüntü oluşturan hurda ve hacizli uçakların da hafta sonuna kadar kaldırılacağı DHMİ tarafından açıklandı.

YENİ NESİL, BOEİNG 747-8 VE AİRBUS A350XWB FUARDA.

Geçtiğimiz yıllarda fuar alanının apronun arka tarafında bulunan hurda ve hacizli uçakların da bu hafta içinde tamamen temizleneceğini belirten DHMİ Atatürk Havalimanı yetkilileri, “ Bilindiği gibi fuara yeni nesil en büyük gövdeli uçaklar da gelecek. Boeing 747-8’in yanı sıra Airbus’tan 350XWB veya 380 tiplerinden birisi gelecek. Bu iki büyük gövdeli uçak Genel Havacılık apronuna çapraz olarak park edilecek. Bunların park alanı arkasında olan tüm hurda ve hacizli uçaklar bu hafta içinde temizlenecek ve belirlenen gözden uzak yeni bölgelere götürülecekler. Bundan sonra da bu alana hurda uçak getirilmeyecek” dediler.

Yeni adıyla ‘İstanbul Airshow olan fuarda Airbus A350XWB veya Airbus A380 ile Boeing 747-8 gibi yeni nesil uçaklarnın ve TAİ’nin yerli eğitim uçağı Hürkuş’un da sergileneceği öğrenildi. Sivil pazarda dev yolcu uçaklarından microlight’lara kadar geniş bir yelpaze ile ziyaretçilerin karşısına çıkacak fuar, başta havacılık sanayi olmak üzere çok sayıda panele de ev sahipliği yapacak. İş jetlerinin de hemen hemen tamamının sergileneceği fuarı giriş davetiyelerinin internet üzerinden kayıt yaptırılıp temin edilebilceği de açıklandı.

HANGİ UÇAKLAR GELİYOR?

Boeing: 747-8

Airbus: A350XWB

TAI: Hürkuş, S-2E/T

Embraer: E190, Lineage, Legacy 650, Phenom 300

Gulfstream: G650, G550, G280.

Dassault: Falcon 7X, 2000LX

Bombardier: Global XRS, Challenger 605

Cessna: Sovering+, Mustang M2, Caravan EX

Beechcraft: Kingair 350

Pilatus: PC12

Agusta: AW139, 119, 109

Bell: 429

Piper: Meridan

THK: Türkkuşu

(FOTOĞRAF ARŞİV)