Havalimanıda ölü kuş alarmı !

Havalimanıda ölü kuş alarmı !

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ölü kuşları farkeden bir pilot olayı görevlilere bildirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı pistinde bulunan ölü kuşları fark eden bir pilot, kule görevlilerini konuyla ilgili bilgilendirdi; uçakların inişinde tehlike yaratmaması için pistte bulunan kuş ölüleri toplandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı pistindeki ölü kuşlar alarma neden oldu. Atatürk Havalimanı'na iniş yapan bir uçağın pilotu, kule görevlilerini "Pist üzerinde kuş ölüleri gördük" diye uyardı. Uçakların inişinde tehlike yaratmaması için pistte bulunan kuş ölüleri temizlendi.
 
PİLOTTAN KULEYE: "PİST ÜZERİNDE KUŞ ÖLÜLERİ GÖRDÜK, BİLGİNİZE"
 
Göç mevsimi nedeniyle leylekler için İstanbul Atatürk Havalimanı'nda adeta alarm verildi. Sadece bir ayda THY'ye ait 6 uçağın leylek çarparak tehlike atlatmasından sonra, bu ay da martı tehlikesi baş gösterdi. 10 gün önce THY'nin İstanbul-Trabzon seferini yapan Airbus-321 tipi uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra kuş sürüsünün içine girip, Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kalmıştı. Atatürk Havalimanı'nda kuşlarla mücadeleye, siren çalarak veya tüfekle havaya ateş açıp ses çıkarmak suretiyle devam ediliyor. Uzmanlar, yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre hızla giden uçağa çarpma etkisinin, 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğunu söylüyor.