Haydar Baş: ''Milli servetimizi yabancılar yiyor''

Haydar Baş: ''Milli servetimizi yabancılar yiyor''

Bağımsız Türkiye Partisi lideri Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye'nin yer altı kaynaklarına dikkat çekmeye devame diyor.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye'nin yer altı kaynaklarına dikkat çekerek, "Milli servetimizi ecnebiler yiyor. Çıkardıkları madenlerimizi Türkiye'de de işlemiyorlar. Götürüp kendi memleketlerinde işliyorlar" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisince İstanbul Güngören'de düzenlenen bir programa katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Haydar Baş Milli Ekonomi Modeli'nde yer alan projelerini anlattı.

Büyük ses getiren 5 bin lira asgari ücret projesine dikkat çeken Haydar Baş, "Bana, "hocam güzel de biz işçi çalıştırıyoruz, 5 bin lira asgari ücret vermemiz mümkün değil" diyorlar. Burada ince bir nokta var. Siz şu anda verdiğinizi vereceksiniz üstünü devlet tamamlayacak. Bu uygulama 3 yıl devam edecek ondan sonra devlet değil kendiniz vereceksiniz. Çünkü bin liranın doğurduğu işlem hacmiyle 5 bin liranınki çok farklı. Az kazandığın dönemde devlet sana 3 yıl destek olacak" dedi.

"BENİM SİSTEMİM DÜNYADA KAPİTALİZMİ TARİHE GÖMMÜŞTÜR"

"Bana, "Sen bu serveti, bolluğu nereden buldun diye soruyorlar" diyen Haydar Baş şunları söyledi: "Bakınız kardeşlerim, benim sistemim dünyada kapitalizmi tarihe gömmüştür. Beni en az tanıyan ve tanıtan ülke maalesef memleketimdir. Hatta beni tanıtmamak için bütün setleri koyan benim memleketimin siyasileridir. İnşallah bu seçimde onlara bir sille atacaksınız ve hizmetin tamamını Allah nasip ederse ben milletime vereceğim. Ben Milli Ekonomi Modeli'ni milletim için yazdım, başkası için değil".

"MİLLİ SERVETİMİZİ ECNEBİLER YİYOR"

Türkiye'nin yeraltı kaynaklarına dikkat çeken Haydar Baş, şunları söyledi:

"Artvin ile Gümüşhane arasında bir altın damarı bulundu. Burada 1 ton toprakta bulunan altın miktarı tam 1 kg 700 gram. Bu oran dünya ortalamasının tam 100 katı. Bu servet yabancılara gidiyor. Yani milli servetimizi ecnebiler yiyor. Çıkardıkları madenlerimizi Türkiye'de de işlemiyorlar. Götürüp kendi memleketlerinde işliyorlar. Avrupa'yı, Uzak Doğu'yu kalkındıran sanayidir. Ortadoğu'yu da geride bıraktıran yine sanayidir. Bugün ABD'yi bu noktaya taşıyan da onun biraz daha farklı ama yine sanayidir. Eğer biz dünyanın en güçlü devleti ve milleti olmak istiyorsak bu sanayiyi devreye koymaya mecburuz. Şimdi var mısınız Türkiye'yi ayağa kaldırmaya. Bizim şu anda elimizde olan maden dünyada yok. Zaten batı yeraltı kaynaklarını tüketmiş ve elini açıp dilenme noktasına gelmiş. Bizde ise hepsi bakir, yerin altında duruyor. Altında dünya ikincisi, borda dünya üçüncüsü durumundayız".

"SEVR'İ LOZAN DİYE ANLATIYORLAR"

Türkiye'nin değeri 3 katrilyon doları bulan yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu savunan Baş, "Bu kaynakları ecnebilere peşkeş çekenler Lozan Antlaşmasına göre bu kaynakları 2023 yılına kadar çıkarmanın yasak olduğu yalanını uydurdu. Seçim çalışması esnasında bir tanesi geliyor, Lozan antlaşması diye Sevr antlaşmasının maddelerini gösteriyor. Arkadaşlarımız gerçeği gösterince kaçıp gidiyor ve bu adam yabancı pasaportlu. Arkadaşlar ülkemiz üzerinde büyük hesaplar var ama bu vatan bizimdir ve bizim kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Etiketler haydar baş btp