Haydar Baş: Vallahi de vereceğim billahi de...

Haydar Baş: Vallahi de vereceğim billahi de...

BTP lideri Haydar Baş, seçim bildirgesindeki iddialı seçim vaatlerini açıkladı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, partisinin seçim bildirgesinin açıklandığı programda 5 bin TL asgari ücret vaadini yineleyerek, "Ben vatandaşlarıma 5 bin TL asgari ücret vereceğim. Getirin Kur’an-a el basarım. 5 bin TL asgari ücreti vallahi de vereceğim billahi de vereceğim" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Grand Cevahir Otel’de düzenlediği programla seçim bildirgesini açıkladı. BTP Milletvekili adaylarının da tanıtıldığı programa Genel BaşkanHaydar Baş ve çok sayıda partili katıldı.

"5 BİN TL ASGARİ ÜCRETİ VALLAHİ DE VERECEĞİM BİLLAHİ DE VERECEĞİM"

Seçim bildirgesinin okunmasının hemen ardından konuşma yapan BTP Genel Başkanı Haydar Baş, 5 TL asgari ücret vaadini yineleyerek “Bizim kaynağımız var. Ben vatandaşlarıma 5 bin TL asgari ücret vereceğim. Getirin Kur’an-a el basarım. Noter tasdikli senet gönderdim geriye döndürdünüz, getirin Kur’an’a el basayım. 5 bin TL asgari ücreti vallahi de vereceğim billahi de vereceğim. Sevgili arkadaşlar bu beylerin kafası ermediği için bizim başarımızı iftira ile önlemeye çalıştılar ama halkım 7 Haziran seçimlerinde bu batılı yıkacaklardır” dedi.

“CHP’DE BÜYÜME İÇ ÇEKİŞMEYLE OLUR, KILIÇDAROĞLU HEPSİNİ DIŞLADI, SEÇİMDE HAVASINI ALACAK”

Cumhuriyet Halk Partisinin çalışmalarına değinen Baş, “CHP’de büyüme iç çatışmayla olur. Yani belirli düşüncelerin zirve adamları olur bunlar kavga yaparlar. Bu kavga bunları büyütür ama bir sorun olduğu zaman hemen dışa karşı bir araya gelirler. Sayın Kılıçdaroğlu, o kadar bir sosyolojik bir tavır belirleyerek hepsini dışladı. Sen kimden oy alacaksın, dışladığın adamlar senin tavanın şimdi kalkmış bir de yüzde 30 oy alacağım diyorsun sen ancak artık havanı alırsın” diye konuştu.

“İKTİDAR OLURSAK EĞER BİZ ‘MİLLİ PARAYI’ GETİRECEĞİZ”

Para politikalarından bahseden Baş, “Sevgili dostlarım bu arkadaşlarımızın para politikası ne biliyor musunuz? Bu arkadaşlarımızın piyasadaki parası bu millete ait olan Türk Lirası değil. Hele merkez bankasını içe karşı bağımsız hale getirip, dışa karşı bağımlı yaptıkları için bize ait tek kuruş milli para yok. Cebimizdeki paranın adı Türk Lirası, peki bunun hakikati ne kredi aldılar ve hazineye koydular. Ya Dolardır ya Euro’dur, ama genellikle dolardır. Amerika onu kimseye vermez nedeni ise çünkü kendi parası Türkiye’nin parası olacak. Hazine de onun parası olursa cebimizdeki paralarda Amerika‘nın parasıdır haberiniz olsun. Arkadaşlarım kendine ait parası olmayanların kalkıp ta şunu vereceğim bunu vereceğim demesi asla mümkün değil. Peki biz iktidar olursak, nasıl bir para sistemi getireceğiz biliyor musunuz? Bizim getireceğimiz paranın adına milli para denir. Milli para bizim alnımızın teridir” şeklinde konuştu.

Vatandaşın cebinin boş olduğunu söyleyen Baş, “Devletler gayrisafi milli hasılasını devreye koyarak emisyonunu genişletir ve para basma hakkını kullanır. Türkiye uzun zamandan beri bu hakkını kullanmıyor. Biz emisyonu genişletip para basma hakkını kullandıktan sonra kaç paramız oldu, 2 trilyon TL paramız oldu mu? Şu anda piyasada 50 milyar var, gerçi o da yok ya bu ne kadar olursa olsun paranın yüzde 90’ı bankalarda piyasa tamamen boş yani para yok. Gidiyorsun dükkanda raflar dolu, onu alayım bunu alayım diyorsun ama cebinde para yok. Türkiye’nin şu andaki kaderi bu şimdi bizimle var mısın o cebinizi doldurmaya? Ekranları başında beni takip eden kardeşlerim bakın ben size bu gün tarihi bir açıklama yapıyorum. Vallahi de billahi de şayet ayıkmazsanız Allaha bunun hesabını veremezsiniz. Türkiye battı gidiyor” ifadelerini kullandı.