Hayvan barınağında şok iddia !

Hayvan barınağında şok iddia !

Bir hayvan barınağında çekilen fotoğraflar hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Niğde Belediyesi’ne bağlı hayvan barınağında bir köpeğin, diğer köpekler tarafından parçalanmış halinin bir hayvansever tarafından cep telefonu ile görüntülenip, sosyal medyada yayınlanması büyük tepkilere neden oldu. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, görüntülerin nerede çekildiğinin belli olmadığını söyledi.

İddiaya göre 12 Eylül’de Niğde Belediyesi’ne bağlı hayvan barınağını ziyaret eden hayvansever Nurşah Kartal, diğer köpekler tarafından parçalanarak yenen köpek leşini, cep telefonu ile görüntüledi. Barınakta can çekişen bazı hayvanları da görüntüleyen Kartal, görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştı. Hayvanseverlerin tepkisine neden olan görüntülerle Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Nurşah Kartal, sorumluların cezalandırılmasını istediğini söyledi. Kartal şöyle konuştu: "O gün gittiğimde barınak böyle değildi. Şimdi her yeri temizlemişler. Bu sabah mis gibi olmuş ve şu anda barınağımızda birçok köpeğimiz kayıp. Barınak içinde olan uyuz hayvanları ayırmışlar, ama bu bölümdeki uyuz hayvanlar duruyor, ayırmaya fırsat bulamamışlar. Buranın veterineri Mert Bey telefonumuza hiç bakmıyordu. Kendisine ulaşmaya çalıştık, ama başaramadık. Barınakta tedavi yok, kayıt yok, aşılama yok, kısırlaştırma yok. 5199 Sayılı Kanun gereği bunların yapılması zorunludur. Onun dışında bunları söylediğimiz için bizim buraya gelişimizi yasakladılar. Hemen şurada bir köpek var. Sosyal medyada da paylaştım bu köpeğin fotoğraf ve görüntüsünü. Bu köpeğe havalı tüfekle iğne yapılmış ve bundan dolayı damarları patlamış kan kaybediyordu. Oradaki görevlilere ’Bunu neden yaptınız?’ diye sorduğumuzda ’Ali Bey yap dedi, biz de yaptık’ diye cevap verdiler. Ben bu barınağın 5 yıldır gönüllüsüyüm. Bu barınakta çok sayıda olay yaşandı. Barınakta bin 200 tane hayvan vardı ama şu an da çok azaldı. O videodaki köpeklerin yarıdan çoğu kayıp. Bu olaydan dolayı bugün Cumhuriyet Savcılığı’na şikayetimizi yaptık."

BÖYLE BİRŞEY OLACAĞINI ZANNETMİYORUM

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise sosyal medyadaki görüntülerin kendi barınaklarına ait olup olmadığını bilmediğini söyledi. Akdoğan, "Basın mensuplarımız, vatandaşlarımız ne zaman isterlerse beraber onlara eşlik ederek hayvan barınağımızı ziyaret edebiliriz. Hayvan barınağı ile ilgili bir video yayınlandığını biliyoruz, ne zaman çekildiğini bilmiyoruz. Bizim hayvan barınağı mı bunu bilmiyoruz. Münferit istemediğimiz olay da olmuş olabilir. Bir kaç bin hayvanın olduğu barınakta bir tane hayvan ölmüş de olabilir. Sonuçta 3-4 bin nüfuslu kasabada her gün olmasa da bir kaç günde bir insan kaybedebiliyoruz. Şehrimizde yine aynı şekilde. Eğer hayvanlar bakımsız yemekleri götürülmüyor aşıları yapılmıyorsa bunun yapılmasında haklı arkadaşlar. Ama tabi ki her canlının doğumu ne kadar gerçekse ölümü de o kadar gerçek. Ama kasıtlı bir ölüm olmaması önemli olan. Bizim hayvan barınağımızda böyle bir şeyin olmasını ben düşünemiyorum. Olacağını da zannetmiyorum. Belediye olarak veteriner hekimlerimiz yeterli sayıda var. Barınakta şu anda bir sıkıntı yok" dedi.

KİHAYKO: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım ise görüntülerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Görüntülerin tüm hayvanseverlerde tepkiye neden olduğunu belirten Yıldırım, "Bu görüntüler, sosyal paylaşım sitesinde infiale neden oldu. Eğer bu görüntüler, Niğde Belediyesi barınağında çekilmişse, bundan oradaki herkes sorumludur. Tüm belediye başkanlarımız, bu dilsiz dostlarımızla ilgili bir çalışma başlatmalıdır. Bu görüntülerin yaşandığı belirtilen Niğde Belediyesi başta olmak üzere, barınağında uzman desteği alarak bir yenileme ve düzenleme yapmalıdır. Eğer bizden destek isterlerse, seve seve gönüllü olarak her türlü yanlarındayız. Bizler 2014 yılında artık bu görüntüleri görmek istemiyoruz. Biz KİHAYKO olarak bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.