Hayvanseveleri ayakalandıran haber !

Hayvanseveleri ayakalandıran haber !

AK Partili belediyenin barınağı, onlarca köpeği aç bir şekilde ormana ve sokağa saldı..

Çekmeköy Belediyesi, geçici barınaktaki ve sokaklardan topladığı yaralı, aç hayvanları Şile’de ormanlık bir alana bıraktı. Hayvan hakları savunucuları duruma isyan etti.

 

Sözcü'den Edda Sönmez'in haberine göre AKP’li Çekmeköy Belediyesi geçtiğimiz günlerde geçici bakım evindeki 30 ve sokaklardan topladığı onlarca köpeği, Şile’de ormanlık alana bıraktı, ölüme terk etti. Bu hareket hayvan hakları sözcülerini isyan ettirdi.

Dramı gözler önüne sermek için Hayvan Hakları Federasyonu üyesi Nuray Camcı ile Çekmeköy’deki geçici bakımevinin yolunu tuttuk. Herhangi bir görevli bulamadığımız bakım evinde görüntü son derece içler acısıydı.

Camcı durumla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Belediyelerin yapmış olduğu hataları, yanlışları takip ediyoruz. Barınaklardaki sorunlarla mücadele içindeyiz. Hayvanları sokağa atıyorlar burada olduğu gibi. İstanbul’da yer alan barınakların durumu ortada, duyarsız mahalle sakinleri tarafından şikayet edilen hayvanları belediye toplayıp, ormana atıyor ya da zehirliyor. Hayvanlar için hayat gerçekten çok zor. Korunmaları imkansız.”

Çekmeköy Belediyesi’nin hayvanları hiçe saydığını söyleyen Camcı şu itirafta bulundu:

“3 gündür geliyoruz kimse yok. Görevli yok. İn, cin top oynuyor. Burada hayvan bile yok. Burada sadece hafta içi görevliler bulunuyor. Biz yaralı bir hayvan bulsak maalesef bakacak hiç kimse yok. Aradığımız zaman bir dönüş alamıyoruz. Çekmeköy Belediyesi inanılmaz. Ekip filan yok, çalışma yok. Hayvanlar sefil. Sadece seçim dönemi bir ay mama yardımı yaptılar o da bitti. Yasalar gereği bu zorunlu. Bu ödeneklerin parası nereye gidiyor. Bunların vicdanları nasıl rahat. Niye koltukları tutuyorlar? Neden boş oturuyorlar, neden çalışmıyorlar.”

‘AÇKEN SALDIRIRLAR’

Sokağa salınan hayvanların bir süre sonra tehlikeli olabileceğine dikkat çeken Camcı, “Ormanda ne yiyecek bu hayvanlar, birbirlerini mi? En yakın yerleşim birimine inip tavuk, kuzu gibi hayvanları parçalayıp yiyecekler. Sonra da ölmeye hak kazanacaklar, değil mi” dedi…

‘Hayvanlarımıza saldırırlarsa bunun hesabını kim verecek’

Şile Yaylacı köyü muhtarı Sayim Davulcu ise ormanlık alana terk edilen köpeklerin mahallelerinde dolaştığını söyledi. AKP’li belediyenin yaptıkları karşısında mağdur olduklarını belirten Davulcu, yaşananları şöyle aktardı:

“Geçen hafta Çekmeköy Belediyesi’nin aracı, köpekleri buraya yakın ormanlık alana bıraktı. Jandarmaya haber verdik plaka istediler. Şile Belediyesi köpekleri toplayacaktı, o da gerçekleşmedi. Nerede bakacağız biz bu kadar hayvana. Bir tane olsa, iki tane olsa bakalım, 30 köpekten söz ediyorum. Belediye bakamıyor, biz nasıl bakalım?

Yarın öbür gün hayvanlarımıza saldırırsa kim bunun hesabını verecek. Hayvanlar açlıktan sefalet çekiyorlar. Hastalar, yaralılar. Bizim köyümüzün girişinde kamera yok, o yüzden hayvanları buraya getirip attılar. Hatta tedavisi tamamlanmadan getirip buraya atmışlar. Yazık, günah…”