HDP adayı profesörden ilginç cin iddiası

HDP adayı profesörden ilginç cin iddiası

HDP'den aday adayı olan Prof.Dr. Kadri Yıldırım, Nusaybin'de cinlerin yaşadığı söyleyerek "Çözüme karşı olanı çarpar" dedi.

Mardin Artuk Üniversitesi Rektör Yardımcılığı'ndan istifa ettikten sonra HDP'den Mardin Milletvekilliği aday adayı olan Profesör Doktor Kadri Yıldırım yaptığı cinaçıklamasıyla günün olayı oldu. Profesör Yıldırım'ın iddiasına göre barışı kabul ederek insanlarla ortak yaşamayı kabul eden cinlerin, Nusaybin'de olduğunu söyledi. Dahası da var...

Hükümet ile İmralı arasında varılan çözüm süreci mutabakatı için en şaşırtan açıklama HDP'nin genel seçimlerdeki milletvekili aday adayından geldi. Profesör Kadri Yıldırım Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen panelde yaptığı cin açıklaması ile şaşırttı.

"CİNLER NUSAYBİN'DE BARIŞI REDDEDENİ ÇARPAR"

Konuşmasında, Kur'an'daki Cin süresini okuyarak, bu cinlerin Nusaybin'de olduğunu anlatan Prof. Dr. Yıldırım, "Biliyorsunuz Kuran'da cinlerden bahsediliyor. Hz. Muhammed döneminde Mardin ve Nusaybin cinlerinin Kur'an-ı Kerim'i dinleyerek Müslüman olduğunu biliyoruz. Kaç yüzyıl önce bu cinler Müslümanlığı seçmiş. Barışı ve birlikte yaşamayı istemişler. Ey Arapları, Süryanileri ve Kürtleri içinde barındıran Mardin ve Mardin halkı, eğer bin 500 yıl önce sizin cinlerinizin kabul ettiği bir barışı, siz bin 500 sene sonra kabul etmezseniz, birbirinizin hakkını, hukukunu kabul etmezseniz, bu cinler sizi çarpacaktır haberiniz olsun. Birbirinizi tanıyın, birbirinizin kimliğini, dinini, dilini tanıyın. Bunlar için mücadele edin, birbirinize yardımcı olun. Aksi takdirde bu cinler başınıza musallat olabilir" dedi.

KUR'ANI KERİM'DEKİ CİN SURESİ'NDE NE YAZIYOR?

Rektör yardımcılığından istifa edip HDP adayı olan Profesör Dr. Kadri Yıldırım 'Cinler Nusaybin'de' iddiasının temelini Kuran'daki 'Cin Suresi'ne dayandırıyor. Kur'anı Kerim'in bu suresinde cinlerin bir kısmının Müslüman olarak Hazreti Muhammed'e tabi oldukları aktarılır. Müslüman olan bu cinlerin 'Nusaybin'de' olduğuna dair iddia ise bir rivayetten ibaret. Kur'anı Kerim'de böyle bir ibare yer almıyor.

KUR'AN'I KERİM'DEKİ CİN SURESİ

Rahman Rahim olan Allah’ın adıyla

1- De ki: “Bana gerçekten şu vahyolundu: Cinlerden bir grup dinleyip de şöyle demişler: -Doğrusu biz, (büyük) hayranlık uyandıran bir Kur’an dinledik”

2- “O (Kur’an), ‘gerçeğe ve doğruya’ yöneltip-iletiyor. Bu yüzden ona iman ettik. Bundan böyle Rabbimiz’e hiç kimseyi ortak koşmayacağız.”

3- Elbette, Rabbimiz’in şanı Yücedir. O, ne bir eş edinmiştir, ne de bir çocuk.”

4- “Doğrusu şu: Bizim beyinsizlerimiz, Allah’a karşı ‘bir sürü saçma şeyler’ söylemişler.”

5- “Oysa biz, insanların ve cinlerin Allah’a karşı asla yalan söylemeyeceklerini sanmıştık.”