HDP ile Hüda-Par çatıştı: 2 ölü 6 yaralı

HDP ile Hüda-Par çatıştı: 2 ölü 6 yaralı

Şırnak'ta HDP'liler ile Hüda-Par arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi öldü 6 kişi yaralandı.

Şırnak'ta HDP ile Hüda-Par arasındaki seçim propagandası kavgası kısa sürede çatışmaya döndü. 2 kişinin hayatını kaybettiği olayın arka planı ortaya çıktı. Görgü tanıkları yaşananları Radikal'e anlattı: Hüda-Par üyeleri HDP'li üyelere 'Burada kızlı erkekli propaganda yapamazsınız' diye uyardı, ardından tartışma büyüdü.

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bağlı Kozluca Köyü'nde seçim propagandası yapmak isteyen HalklarınDemokratik Partisi (HDP), seçim çalışması yapmak için saat 16.00 civarında Kozluca köyüne gitti. HDP’nin köyde propaganda yapmasını istemeyen Hüda-Par üyesi bir grup köy halkı ile HDP arasında sözlü tartışma yaşandı. Köy halkının araya girmesiyle tartışmanın sona erdi. HDP konvoyu köyden ayrılmaya başladığı sırada HDP’yi destekleyen köy sakinleri ile Hüda-Par’ı destekleyen köy sakinleri arasında silahlı çatışma yaşandı

İKİ ÖLÜ, ÜÇ YARALI

Çıkan çatışmada Abdülcelal Talayhan ile Mehmet Şerif Şimşek ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar kurtarılamadı. Üç kişinin de yaralandığı çatışmanın görgü tanığı İnsan Hakları Derneği (İHD) İdil temsilcisi Yusuf Vesek olay anını Radikal’e anlattı.

'SEÇİM PROPAGANDASI YAPMAK DOĞAL HAKKIMIZ'

İHD olarak seçim çalışmasına gözlemci olarak katıldığını ve Hüda-Par üyelerinin HDP propagandasını engellemeye çalıştığını söyleyen Vesek olay anını şöyle anlattı:

HDP’liler konvoy halinde saat 16.00’da köye giriş yaptı. Seçim çalışması yapıldığı sırada Hüda-Par üyeleri HDP’lilere ‘Burada kızlı erkekli seçim çalışması yapamazsınız’ dedi. HDP’liler de seçim propagandası yapmanın doğal hakları olduğunu söyledi. Her iki taraf tartışmaya başladı. Köy halkının araya girmesiyle tartışma bitti. HDP konvoyu köyden ayrılırken saat 16.30 civarında köyden silah sesleri gelmeye başladı. Silahların geldiği yöne doğru gittik. HDP ile Hüda-Par’ı destekleyen köy halkı arasında çatışma yaşandığını gördük.