HDP'den bomba elektrik iddiası

HDP'den bomba elektrik iddiası

HDP'li Zozani, tüm Türkiye'de yaşanan elektrik kesintisi olayı hakkında bomba bir iddiada bulundu.

HDP'li Adil Zozani, bugün yaşanan elektrik kesintilerinin bir senaryo ve 7 Haziran provası olduğunu söyledi.

İnternethaber'de yer alan habere göre elektriklerin kesildiği illerin AK Parti'nin oy oranının düşük olduğu iller olduğunu belirten Zozani, halkı bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

BAŞLI BAŞINA SKANDAL

Ülke enerji kaynaklarının bu kadar güvensiz oluşu düşünülemez. Bakanlığın, teknolojik olarak ülke kaynaklarını kontrol etme konusunda eğer bu kadar güvensiz bir durum söz konusuysa bu başlı başına bir skandaldır.

HALKI BİR ŞEYE HAZIRLIYORLAR

Ama bana öyle geliyor ki; bu bir güvenlik tedbirinden ziyade bilinçli bir prova niteliğini taşıyor. Halk bir şeye hazırlanıyor gibi geliyor, "geçmişte de olmuştu" diyecek bir argüman oluşturuluyor ve aklıma ilk gelen hususlardan bir tanesi; hükümetin ülke trafosuna bir kedi sokup 7 Haziran provasını yapmış olabileceği yönündedir.

AK PARTİ'NİN OY ALAMADIĞI YERLERDE KESİK

Ülkenin,İç Anadolu bölgesinde kesintiler çok azdır. Haritayı bir gözünüzde canlandırın, kesintilerin olduğu illere bir bakın, AK Parti'nin sorunsuz göründüğü yerlerde bir kesinti yok ama seçimlerde yarışın zirvede olacağı yerler ve AK Parti'nin geride olduğu illerin tamamında elektrik kesintisi var. Bu tabloya baktığım zamn bunun tesadüfi bir kesinti olmadığı kaygısını duyuyorum. Kanımca bu bir senaryo ve bu senaryo umut ederim ki 7 Haziran'da tekrarlanmaz.

BÜTÜN PARTİLER TEDBİRLİ OLMALI

Eğer kaygı veren bir senaryo ise hükümetin buna tevessül etmemesini öneririz. Böyle bir durumda halkın yapacağı tek şey sandıkları beklemek olur ve bütün partiler de buna karşı tedbirli olmalıdır.