HDP'den CHP'li vekillere çağrı !

HDP'den CHP'li vekillere çağrı !

HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP'den destek istedi.

Ferhat Encü, "Böyle tehditlerle dizayn edilen bir iç muhalefetin istifa edip tümüyle HDP'ye geçmesi gerektiği inancındayız" dedi.

Ferhat Encü, partisinin ilçe kongrelerine katılmak için geldiği Antalya'da düzenlediği basın toplantısında, TBMM'de kabul edilen milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırılmasında hedefin HDP'nin parlamentodan çıkarılması olduğunu savundu.

EFKAN ALA HDP'li VEKİLLERE SERT TEPKİ

HDP olarak dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olmadıklarını, 7 Haziran seçimleri sonrası 80 milletvekili ile dokunulmazlıkların kaldırılması için dilekçe verdiklerini kaydeden Encü, “Kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir dokunulmazlığını olmaması gerektiği inancındayız" dedi.

Mevcut tablo içinde dokunulmazlıkların kaldırılmasının Kürt sorununda çözüm ve diyalog ortamının yok edilmesi ve iktidarın sorunun şiddet, kan ve gözyaşıyla çözülmesine olan inanç içinde gündeme geldiğini savunan Encü, sürece ilişkin 'Faşizan darbe' değerlendirmesinde bulundu. Encü, "Buna boyun eğmeyeceğiz. Sonuna kadar parlamento zemininde kendimizi ifade edeceğiz. Parlamento onlarını babasının malı değildir" diye konuştu.

CHP'nin de dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamında oynadığı rolün aynısını yerine getirdiğini iddia eden Encü, bunun CHP içinde yarattığı tartışmaya atıfta bulundu. Encü, dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı Anayasa Mahkemesi'nde 110 imzayla açılması gereken davaya imza verebilecek CHP milletvekillerinin Genel Başkan ve Grup Başkanvekilleri tarafından partiden ihraçla tehdit edildiğini belirterek, “Böyle tehditlerle dizayn edilen bir iç muhalefetin açıkçası orada durmaması gerekiyor. İstifa edip tümüyle HDP'ye geçmesi gerektiği inancındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da tehditler savurarak toplumu kutuplaştıran mesajlar vermeye devam ettiğini iddia eden Encü, “Sürekli 'Kürtler, Zerdüşt, ateist' diye nitelendirme yapan, bu yönlü insanları küçümseyen, farklı inançları küçümseyen bir anlayışın bu ülkede hakim olması çok kötü bir şey" dedi.