HDP'den Erdoğan'a olay yanıt

HDP'den Erdoğan'a olay yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15-20 kadının kendisini protesto etmelerini anlatırken sarf ettiği sözlere HDP'den çok sert yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Iğdır mitingi öncesi 15-20 kadının, sırtlarını dönerek kendisini protesto etmelerini, miting alanındakilere, "Şimdi tabi ne anlama geldiği belli de bizim edebimiz buna müsaade etmez” sözleriyle aktardı. Erdoğan'ın sözlerine HDP'den sert tepki geldi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, " Kadın arkadaşlarımıza küfür eden, hakaret eden, edep lafını kullanarak edepsizlik örneği sergileyen bir Cumhurbaşkanı bizim Cumhurbaşkanımız olmaz" dedi.

Iğdır’da miting alanına otobüsle giderken Dörtyol kavşağında çoğu kadın olan 15-20 kişilik bir grubun sırtlarını dönerek protesto etmelerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok enteresan şurada bir grup, afedersiniz edebim müsaade etmiyor. Sırtlarını dönerek zafer işareti yapıyorlar. Ya sizde zerre kadar nezaket, haysiyet varsa, zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz, meydanlarda konuşursunuz. Bu tür afedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız. 40 yıldır siyaset yapıyorum ben. Bunun için de dini, ahlaki terbiyem hiçbir zaman böyle bir yönteme tevessür etmeye müsaade etmemiştir” diye konuştu.
Erdoğan, daha sonra gittiği Erzurum’da da bu olayı, miting alanındakilere şöyle aktardı: “Şimdi bugün Iğdır’dan geliyorum, ‘tehdit ediyorlar’ diyor. Tehdit ediyorlar. Afedersin koordinasyon merkezlerinin önünden geçerken hepsi malum sırtlarını dönüyorlar. Şimdi tabi ne anlama geldiği belli de bizim edebimiz buna müsaade etmez.”
 
HDP'den sert yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Iğdır miting öncesi arkalarını dönerek protesto eden kadınlara destek veren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise "Kadına hakareti, küfürü reva gören bir cumhurbaşkanı bizim cumhurbaşkanımız olamaz. Iğdır’daki kadın arkadaşlarımızın o demokratik direnişini, tavrını sonuna kadar sahipleniyoruz. Sayın cumhrubaşkanı bu halk sana sırtını dönmesinde ne yapsın" dedi.
 
Diyadin’de ziyaretlerde bulunduktan sonra Ağrı’ya geçen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Dörtyol Kavşağı’nda yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı'nın dordurulamayan meydanları dolaştığını, anketleri görünce neredeyse hortlak görmüş gibi olduklarını öne süren Yüksekdağ, bu nedenle kendinden geçen Cumhurbaşkanın'ın insani değerlere sığmayacak sözler kullandığını öne sürdü. Figen Yüksekdağ, şunları söyledi:
 
'Bizim Cumhurbaşkanımız olamaz'

"Cumhurbaşkanı dün öyle bir kendinden geçmiş, kendini kaybetmiş ki; artık insanlık kavramına, değerlerine sığmayacak sözler sarfediyor. Küfür, hakaret, saygısızlığın bini bir para. Iğdır’da kendisine sırtını dönerek portesto eden kadın arkadaşlarımıza küfür eden, hakaret eden, edep lafını kullanarak edepsizlik örneği sergileyen bir Cumhurbaşkanı bizim Cumhurbaşkanımız olmaz. Kadına hakareti, küfürü reva gören bir Cumhurbaşkanı bizim Cumhurbaşkanımız olamaz. Biz Iğdır’daki kadın arkadaşlarımızın o demokratik direnişini, tavrını sonuna kadar sahipleniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bu halk sana sırtını dönmesinde ne yapsın? Bizler bu Cumhurbaşkanına sırtımızı dönmeye devam edeceğiz. Kürt'ü inkar edene, halkımıza sömürüyü reva görenlere, bizleri baraj altında bırakıp demokrasiyi dinamitlemeye çalışanlara sırtımızı döneceğiz. Bu halk Tayyip Erdoğan ve AKP’ye sırtını döndü, yüzünü HDP’ye ve yeni yaşama döndü. Bunu hazmedemiyor, sindiremiyorlar."