HDP'den hain saldırı açıklaması

HDP'den hain saldırı açıklaması

HDP, Diyarbakır'daki hain saldırı için ''kınıyoruz'' açıklamasını yaptı.

HDP: "Diyarbakır'daki saldırıyı kınıyoruz. 29 Ekim günü Diyarbakır'da bir astsubaya yönelik saldırıyı üzüntüyle öğrendik. Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz."

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır'da maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı ile başından vurularak ağır yaralanan astsubay Nejdet Aydoğdu olayına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınadıklarını belirterek, "29 Ekim günü Diyarbakır'da bir astsubaya yönelik saldırıyı üzüntüyle öğrendik. Diyarbakır'daki saldırıyı kınıyoruz. Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz. Kendisine acil şifalar diliyoruz" denildi.

HDP'den hain saldırı açıklaması - Resim : 1

"KAYGI DUYMAKTA HAKLI OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR"

Yapılan açıklamada, "Son günlerdeki gelişmeler, kaygı duymakta haklı olduğumuzu gösteriyor" denilerek, "Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz. Ne yazık ki, son günlerdeki gelişmeler, kaygı duymakta haklı olduğumuzu gösteriyor. Türkiye hızla sonu belirsiz olan bir ortama sürüklenme tehlikesini yaşıyor. Gelişmelerin, toplumsal ve politik ortamı daha fazla zedelemeden ve istenmeyen sonuçlara sürüklemeden durdurulması için HDP olarak üstümüze düşeni yapma konusunda kararlıyız. Bir kez daha herkesi sağduyuya, çözüm ve barış sürecinin gereklerini yerine getirmeye, Türkiye'yi yeniden çatışmalı bir ortama sürükleyecek tutumlardan kesinlikle uzak durmaya çağırıyoruz. Kendisine acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

1748241.jpg