Hdp’li Yüksekdağ: İki Gündür Antalya’da Da Provokasyon Tezgahlanıyor

Hdp’li Yüksekdağ: İki Gündür Antalya’da Da Provokasyon Tezgahlanıyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ağrı'nın ardından milliyetçi hassasiyeti ile bilinen Antalya'nın Serik ilçesinde de provokasyon tezgahlandığın...

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ağrı'nın ardından milliyetçi hassasiyeti ile bilinen Antalya'nın Serik ilçesinde de provokasyon tezgahlandığın önü sürdü. HDP İlçe Teşkilatı'nı açmaya çalıştıkları Serik'te iki gündür yaşananlarla ilgili, "Hiç de karanlık olmayan, hükümetin denetimindeki mülki amirler ve kolluk kuvvetleri eliyle bir provokasyon tezgahlanıyor." iddiasında bulunan Yüksekdağ, "İkinci defa daha düşünün. Ağrı'da haliniz ortada. Hala Ağrı'da dağılan vidalarınızı toplayamadınız. Ağrı'da provokasyon elinizde patladı, Serik'te de patlayacak." dedi.

Figen Yüksekdağ, partisinin Antalya kent merkezindeki bir otelde düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. HDP Antalya milletvekili adaylarının tanıtılmasının ardından konuşan Yüksekdağ, önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan AK Parti seçim beyannamesini eleştirdi. Eski Türkiye'yi temsil ettiği iddiasında bulunduğu iktidar partisinin 200 sayfalık seçim beyannamesinde yeni olan tek şeyin başkanlık sistemi olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, "Söylediğiniz tek yeni şey "başkanlık sistemini getireceğim" olacak, bunun için 200 sayfa beyanname yazacaksınız. Yazıktır. 200 sayfayla hazırladığınız, açıkladığınız yeni Türkiye projesi içerisinde yeni olan tek şey "Ben diktatörlük sistemi getireceğim" cümlesidir. Bu yenilik adı altındaki saldırıyı Türkiye toplumu yutmaz." diye konuştu.

AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı süresinde hak ve özgürlüklerde gelişme kat edemediğini savunan Figen Yüksekdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "13 yıl önce iktidara geldiklerinde Kürt sorunu vardı. Aradan 13 yıl geçti hala Kürt sorunu var. Çözücü, gerçek anlamda bu sorunu ortadan kaldıracak tek bir adım atmadılar. Hala Kürt sorunun çözümünü süründürme gayreti içerisindeler. 13 yıl boyunca bu sorunu çözmediysen eğer, 200 sayfalık değil 800 sayfalık seçim beyannamesi döşe, söylediklerinin hiçbir inandırıcılığı yoktur. Biz de inanmıyoruz."

PROVOKASYON GİRİŞİMLERİ

Birkaç gün önce provokasyon girişimine sahne olan Ağrı'yı "AK Parti hükümetinin demokrasi, barış ve çözüm savunuculuğu maskesinin düştüğü yer" olarak tarif eden Yüksekdağ, "Ağrı'da, 2015 genel seçimleri öncesinde milliyetçiliği tavan yaptırıp bu oylardan nemalanmak ve HDP'nin siyasi prestijini düşürmek için bu hükümet, gözümüzün içine baka baka provokasyon tezgahladı. Yüzlerine çıkıp söylediğimizde de "Niye söylüyorsunuz?" diyorlar. Bağırıp çağırıyorlar, tehdit ediyorlar, küfür ve hakarete yöneliyorlar. Yapabildikleri tek şey bu. Çözüm gücü kalmış bir siyasi iktidar bu kadar feveran koparır mı? Cumhurbaşkanının yaptığı konuşları duyuyorsunuz. Bütün dünya, bütün Türkiye ibretle izliyor. Tarihte başka bir cumhurbaşkanı yoktur. Halkı, siyasetçileri, siyasi partileri doğrudan tehdit eden, hakaret eden, suçunu açığa çıkardık diye kıyametleri koparan, bütün ciddiyetini ve ikna ediciliğini yitirmiş bir cumhurbaşkanı var karşımızda." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Ağrı'nın ardından kendilerine "Siz kimsiniz?" diye seslendiğini hatırlatan Figen Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "35-40 yılda kim olduğumuzu öğrenemediysen yazık sana. Boş yere cumhurbaşkanı olmuşsun. Eğer bu zamana kadar öğrenmeyi başaramadıysan, öğrenmeye ders çıkarmaya kapalı bir insansan, yine kolaylık göstermek biz de kalsın, kim olduğumuzu öğreneceksin. Çok iyi öğreneceksin. 2015 genel seçimlerinden sonra, 8 Haziran sabahı HDP'nin, bizlerin kim olduğunu çok iyi öğreneceksin sayın cumhurbaşkanı ve bu sefer öğrendiğinizi unutamayacaksınız. Çünkü unutturmayacağız. Çünkü sizin hafızanıza o kadar kalın harflerle zaferimizi yazacağız ki unutmanız asla ve asla mümkün olmayacak."

SERİK'TE DE TEZGAHLANIYOR

Ağrı'nın ardından, Antalya'nın milliyetçi hassasiyetlere sahip ilçesi Serik'in de partilerinin ilçe teşkilatının açılışı bahane edilerek provokasyon girişimlerine sahne olduğunu iddia eden HDP'li Figen Yüksekdağ, "Serik ilçesinde hiç de karanlık olmayan güçler tarafından, doğrudan hükümetin denetimindeki mülki amirler ve kolluk görevlileri eliyle bir provokasyon tezgahlanıyor iki günden bu yana. Valiye sorarsanız çok olağanüstü bir durum yok. Kaymakama sorarsanız o zaten işin içerisinde. "Ne var ki bunlarda?" diyor. Bize sorarsanız ve gerçeğe bakarsanız orada açılışını yaptığımız ilçe örgütümüz her gün ırkçı, faşist gruplar tarafından saldırıya uğruyor." dedi.

Serik'teki arkadaşlarının bir linç ve sürgün tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Sözde halkımızı, bizim seçmen tabanımızı Serik'ten kovacaklarmış. Asıl ben soruyorum, "Siz kim oluyorsunuz?" Bu zamana kadar sizin kovduğunuz, sürdüğünüz, evini yaktığınız, yurdundan ocağından ettiğiniz Kürtler bakın bugün Türkiye'nin dört bir yanındalar ve bu memleketin sizin kadar sahibiler. Kimi kimin yurdundan kovuyorsunuz? Kime siyaseti ve yaşam alanlarını dar etmeye çalışıyorsunuz."

Bu provokasyonun başında duranları uyardığını ifade eden HDP'li Yüksekdağ, "İkinci defa daha düşünün. Ağrı'da haliniz ortada. Hala Ağrı'da dağılan vidalarınızı toplayamadınız. Ağrı'da provokasyon elinizde patladı Serik'te de patlayacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı