Hdp’liler Cami Cemaatini 1 Mayıs’a Davet Etti

Hdp’liler Cami Cemaatini 1 Mayıs’a Davet Etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çorum Milletvekili adayı ve bir grup partili, Organize Sanayi Bölgesi Camii önünde bildiri dağıtarak, cami cemaatini 1...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çorum Milletvekili adayı ve bir grup partili, Organize Sanayi Bölgesi Camii önünde bildiri dağıtarak, cami cemaatini 1 Mayıs'a davet etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çorum Milletvekili adayı Meliha Üşüdür, 1 Mayıs'ın Türkiye'de "Emek ve Dayanışma "Günü" adıyla resmi tatil olarak kanunlaştığını belirterek, "1 Mayıs'ta, 1 Mayıs alanında olalım. İşsizliğe, yoksulluğa ve baskılara karşı 1 Mayıs'ta alanlara çıkma zamanıdır. İş, ekmek, özgürlük ve demokrasi için birleşelim" dedi.

1 Mayıs için Organize Sanayi Bölgesi'nde Cuma namazı çıkışında bildiri dağıtımı gerçekleştirdiklerini bildiren Üşüdür, Çorumlu işçileri 1 Mayıs'ta yapılacak olan mitinge davet ettiklerini söyledi.

Üşüdür, "Ellerimizi, yüreklerimizi, akıllarımızı birleştirmenin ve korku duvarını yıkmanın günüdür 1 Mayıs. 8 saatlik iş günü için, güvenceli iş, insanca çalışma ve insanca yaşam koşulları için "artık yeter" demek için 1 Mayıs'ta taleplerimizi hep birlikte haykırmak için Saat Kulesi'nde toplanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı