HDP'lilerle Halk Cepheliler birbirine girdi

HDP'lilerle Halk Cepheliler birbirine girdi

Kağıthane Nurtepe'de seçim çalışması yapan HDP'li grup ile Halk Cephesi üyeleri arasında kavga çıktı.

Kağıthane Nurtepe Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Polisin de müdahale ettiği olaylarda çok sayıda kişi yaralandı. Kavganın cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için açılmak istenen stant yüzünden çıktığı ileri sürüldü.
 
İddialara göre olay dün akşam saatlerinde başladı. HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için stant açmak isteyen gruba bir başka grubun sataştığı öne sürüldü. Sözlü sataşma kavgaya dönüştü. Olayların büyümesiyle marjinal gruplar da gece boyunca Sokullu Caddesi'ni savaş alanına çevirdi. Durakları ve cadde üzerinde park halindeki araçları ateşe verdi. Çöpleri yola devirip, işlerlerine zarar veren terör örgütü sempatizanları bugün de aynı şekilde Sokullu Caddesi'ndeki eylemlerine devam etti. Öcalan lehine slogan attıkları gözlenen gruba çevik kuvvet ekipleri gaz bombaları ile müdahale etti. TOMA'lar da cadde üzerindeki eylemcilere su sıkarak müdahale etti. Mahalledeki gerginlik sürüyor.
 
HDP KONULA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI
 
Öte yandan HDP İstanbul il örgütü ise konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada   "İstanbul Nurtepe’de Salı gecesi yaşanan ve bugün de diğer mahallelere taşınarak sürdürülmeye çalışılan gerginlik partimiz açısından kabul edilebilir değildir.     HDP, Türkiye’nin demokratikleşmesi mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadelede herkes için demokrasi talebimiz, aynı zamanda herkesin özgürce siyaset yapması hedeflidir. HDP, hiçbir mekanda ve alanda siyaset yasaklarının olmadığı bir Türkiye özlemine sahiptir. Özgür Demokratik Alevi Derneği’nin standına yapılan engelleme ve saldırı bu anlamda kabul edilebilir değildir.     Alevi toplumunun eşit yurttaş olma talepleri, siyasi iktidara ve egemen anlayışa karşı sürdürülen demokrasi ve özgürlük mücadelesinin son derece önemli bir parçasıdır. Bu anlamda HDP ve bileşenlerini, farklı halklar ve inanç grupları ile karşı karşıya getirmek, bir düşmanlaşma yaratma doğrultusundaki girişimler kabul edilebilir değildir.     HDP, barış ve kardeşlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesini hiçbir kışkırtmaya yol vermeksizin sürdürecektir. Bugün Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanacak her tür gerginlik egemen güçlere yarayacaktır.     Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin son aşamasında, herhangi bir provokatif ortamın oluşmasına yol açmamak için, halkımızı, demokrasi ve barış güçlerini sağduyuya davet ediyoruz."denildi.