HDP'nin izinsiz topladığı malzemelere el konuldu

HDP'nin izinsiz topladığı malzemelere el konuldu

Edirne'de Batı (Rojava) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından toplanan bir kamyon yardım malzemesi, izinsiz toplandığı gerekçesiyle el konuldu.

Edirne'de Batı (Rojava) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi tarafından toplanan aralarında gıda, battaniye ve giyim malzemelerinin de bulunduğu bir kamyon yardım malzemesine, izinsiz toplandığı gerekçesiyle polis ekiplerince el konuldu.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önceki gece karton kutularla dolu bir kamyonu şüphe üzerine durdurdu. Araçta yapılan incelemede kartonların içerisinde yasal izni olmadan Batı (Rojava) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi tarafından toplandığı belirlenen salça, makarna, bebek bezi, battaniye ve giyim malzemeleri ele geçirildi. Kamyon sürücüsü M.B. ifadesi için Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, yardım toplama işlemleriyle ilgili herhangi bir yasal izinlerinin bulunmadığı tespit edildi. Sadece üzerinde toplanmış bakliyat miktarları yazılı 2 adet ayni "bağış alındı" belgesi bulundu. Yardım malzemelerine polis ekiplerince el konuldu.

HDP'nin izinsiz topladığı malzemelere el konuldu

HDP'LİLER TOPLAYIP, PAKETLEMİŞ

HDP Edirne Merkez İlçe Başkanı Selahattin Karatoprak'ın sosyal medya üzerinde paylaştığı fotoğraflardan yardım malzemelerinin Cizre, Sur, Silopi'ye gönderilmek üzere toplandığı anlaşıldı. Yardımların HDP Edirne teşkilatınca toplandığı ve parti binasında kartonlara konulduğu belirlenirken, HDP Edirne Merkez İlçe Başkanı Selahattin Karatoprak'ın paylaştığı fotoğrafların altına, "Cizre, Sur, Silopi halkıyla dayanışma kampanyası bünyesinde yapmış olduğumuz gıda ve battaniye çalışmasını tamamladık. Bundan sonra da bu yönde çalışmalarımız olacaktır. Herkesi bu konu hakkında duyarlı olmaya ve bölge halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz" diye yazdığı görüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA