HDP'nin tek deri Öcalan'a özgürlük !

HDP'nin tek deri Öcalan'a özgürlük !

Hakkari'de HDP il örgütleri ile Hakkari Kent Meclisi öncülüğünde "Öcalan'a özgürlük" yürüyüşü düzenlendi.

Hakkari'de yapılan iftardan sonra düzenlenen 'Öcalan'a özgürlük' yürüyüşüne HDP Hakkari milletvekilleri ve Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi katıldı.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte Öcalan posterleri açılarak sık sık Öcalan lehine sloganlar atıldı.

GRUBUN BASIN AÇIKLAMASI

Grup adına basın açıkamasının metni DBP Hakkari il Yöneticisi Sinan Dayan tarafından okundu. Dayan, yüzyıllardır dört parça Kürdistan'da Kürt halkına yönelik ciddi bir soykırım, imha, asimilasyon politikalarının uygunlandığını belirterek şöyle konuştu: "16 yıllık esarete rağmen mücadelesini bırakmayarak eşit, özgür ve adil bir yaşam için sürekli çalıştı ve eserlerinden de anlaşılacağı gibi insanlık kendi çıkarları için ezen, sömüren ötekileştiren kapitalist sisteme, ulus egemen anlayışlara karşı en büyük alternatif oldu. Önderliğimizin paradigması çerçevesinde yeni yaşamı inşa çabasında olan büyük bir halk gücüyüz."

1-20150710101252.jpg

ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ

Öcalan'a özgürlük istediklerini de belirten Dayan, "Bugün ve her gün alanlarda olacağız. Kürt halkı ve dostları önderlerini artık halkının yanında görmek istemektedirler. Bizler Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın durumunu merak ediyoruz. Kendisinin özgürlüğünü halkımızın özgürlüğü olduğunu bir daha burada tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Halkların bu merakının giderilmesi, barış sürecinin devam ettirilmesi için Kürt halk önderimiz ile görüşmelerin en kısa zamanda başlatılmasını talep ediyoruz"dedi.

2-864.jpg

3-482.jpg

4-313.jpg