Helikopter ambulans Şengül bebek için havalandı

Helikopter ambulans Şengül bebek için havalandı

Nevşehir’de yeni doğan bebeğin imdadına Ambulans Helikopter yetişti. Beyni oksijensiz kaldığı için hayati tehlike ile karşı karşıya kalan Şengül bebeğin Ambulans Helikopterle Adana’ya sevki sağlandı.Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği...

Nevşehir’de yeni doğan bebeğin imdadına Ambulans Helikopter yetişti. Beyni oksijensiz kaldığı için hayati tehlike ile karşı karşıya kalan Şengül bebeğin Ambulans Helikopterle Adana’ya sevki sağlandı.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisinde dünyaya gelen Şengül bebek, bir süre sonra beyin oksijensiz kaldığı için hayati tehlike ile karşı karşıya kaldı. Bebeğin ilk 6 saat içinde yeni doğan yoğun bakım servisine sevk edilip soğutma tedavisinin yapılması gerekli olduğuna karar veren doktorlar, bebeği hayatta tutmak için harekete geçti. Sağlık Bakanlığından Ambulans Helikopter talep edildi. Şengül bebek, Adana’dan gelen Sağlık Bakanlığı`na ait 112 Hava Ambulans Helikopterle Adana’ya yaşama umudu ile havalandı.

Şengül bebek, hastanenin yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı öğrenildi. CİHAN