Hells Angels sembolleri elbise ve dövmeden sonra internet sitelerinde de yasak

Hells Angels sembolleri elbise ve dövmeden sonra internet sitelerinde de yasak

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti, kriminal olaylara karışan rokçu ‘Hells Angels’ ve ‘Bandidos’ guruplarla olan mücadelesine yeni bir boyut ekledi. Son günlerde sayıları artan bu gruplara ait sembolleri, hatta dövmeleri yasaklanmıştı....

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti, kriminal olaylara karışan rokçu ‘Hells Angels’ ve ‘Bandidos’ guruplarla olan mücadelesine yeni bir boyut ekledi. Son günlerde sayıları artan bu gruplara ait sembolleri, hatta dövmeleri yasaklanmıştı.

İçişleri Bakanı Ralf Jäger, genel bir uygulama olmaması üzerine bu sembollere internette de yasak getirdi. Jäger, “Hukukun olmadığı boş alana tahammülümüz yok.” şeklinde konuştu.

Düsseldorf savcısı Christoph Kumpa, “Bu semboller yasak. Böyle olunca elbisede ya da insanın derisinde olması bir şey değiştirmiyor.” dedi.

Jäger ise, kepli kurukafa ve altında rockçu grup isimlerinin yer aldığı sembollerin sitelerden ya kaldırılacağını ya da bu sitelere erişimin tamamen engelleneceğini söyledi. Bakan, “Bu grupların en çok etkilenecekleri şey, toplumda ‘tuhaf’ bir şekilde kendilerini gösterememeleridir. Bu sayede de yeni eleman kazanamamalarıdır.” dedi. Jäger, kendileri için esas konunun ise bu gruplara ait kulüpler olduğunu söyledi. CİHAN