''Her kadın 2,5 çocuk doğurmalı''

''Her kadın 2,5 çocuk doğurmalı''

Nüfus fazlalığının iyi bir şey olduğunu düşünen AK Partili vekil nüfusun artması için her kadının en az "2 buçuk çocuk" doğurması gerektiğini dile getirdi.

Kahramanmaraş’ta maddi durumu iyi olmayan 22 çift için toplu nikah töreni düzenlendi. Törene katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, çiftlere 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediyesince organize edilen toplu nikâh töreninde daha önce çeşitli sebeplerden dolayı resmi nikâhı olmayan 22 çiftin nikâhı kıyıldı. Törenin en ilgi çeken bölümü ise 10 gün önce Engelliler derneğinde tanışarak evlenme kararı alan 2 engelli çiftin kıyılan nikâhı oldu. Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Necati Okay’ın nikâhını kıydığı 38 yaşındaki Ayşe Zengin ile 50 yaşındaki Gündoğan Tektaş, evlendikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

“BUÇUKLU İŞLERDEN HAYIR GELMEZ”

Törende çiftlerin nikah şahitliğini yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Türkiye’nin nüfus yoğunluğuna dikkat çekti.

Ülke nüfusunun 61 yıl sonra 93 milyona düşmemesi için hanımların ortalama 2,5 doğum yapması gerektiğini ifade eden Ramazanoğlu şöyle konuştu: “Yapılan bilimsel çalışmalar gösteriyor ki 2075 yılında nüfusumuzun 93 milyona düşmemesi için ülkemizdeki her bir hanımefendi ortalama 2,5 doğum yapması gerekiyor. Eğer her bir hanımefendi başına 2,5 doğum gerçekleşirse 2075 yılında nüfusumuz o zaman 89 milyon yerine ne olacak 119 milyon olacak. Türkiye’nin nüfusu 100 milyonu geçecek onun için buçuklu işlerden hayır gelmez, Sayın Cumhurbaşkanımızın önerdiği gibi her aile de mutlaka 3 çocuk prensibine, bu matematiksel gerçekten dolayı riayet etmemiz gerekiyor.”

Konuşmaların ardından nikah törenine geçildi. Törende, Belediye Başkanı Necati Okay, 10 gün önce Kahramanmaraş Bedensel Engeliler Derneğinde tanışarak evlilik kararı alan 38 yaşındaki Ayşe ile 50 yaşındaki Gündoğan Tektaş’ın nikahını kıydı. Evlendikleri için mutlu olduklarını dile getiren Tektaş çifti, törenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.