Herkes Cihatçı John'un peşinde !

Herkes Cihatçı John'un peşinde !
Güncelleme:

Aldıkları bilgileri ABD ile paylaşan İngilizler, Cİhatçı John'un vurulmasının an meselesi olduğunu söyledi.

ABD Özel Kuvvetleri ve istihbaratıyla bilgi paylaşımına giren İngilizler, Cihatçı John adıyla tanınan IŞİD infazcısının yakalanması için çabalarını sürdürüyor. İngiliz yetkililer, Cihatçı John'un vurulmasının an meselesi olduğunu söylüyor.

Daily Star gazetesinin haberine göre, İngiliz istihbarat yetkilileri ve İngiliz özel hava kuvvetleri (SAS), Cihatçı John olarak tanınan IŞİD infazcısını yakalamak için Amerikalılarla bilgi paylaşımı yapıyor.
İngiliz asıllı katil, IŞİD'in yayınladığı propaganda videolarında en az 7 kişinin infaz ediyor.

Özel operasyonlar düzenleyen İngiliz vurucu timi, geçtiğimiz ay düzenledikleri hava saldırısında IŞİD'in 1 numaralı bilgisayar hacker'ı Cüneyt Hüseyin'i İnsansız Hava Aracı (İHA) ile vurarak öldürmüştü. Hüseyin, Cihatçı John'dan sonra en çok aranan ikinci İngiliz IŞİD'ciydi.

ABD Birleşik Özel Operasyonlar Komutanlığı, yerleri belirlenen hedefleri vurarken İHA kullanıyor.

Asıl adı Muhammed Emwazi olan Cihatçı John'un yeri tespit edildiğinde saldırıyı İHA, Deniz Komandoları SEAL'lar, deniz piyadeleri veya ABD Ordu Özel Kuvvetler askerleri timlerinden biri gerçekleştirecek. Tüm bu vurucu timler saldırı emri için Ortadoğu'da hazır bekliyor.

Öte yandan İngiliz SAS komandoları, Irak'ta IŞİD'e karşı savaşan Kürt savaşçıları eğitiyor. Kürtlerin Suriye sınırında görev alan IŞİD'ciler hakkında hayati bilgiler sağladıkları ifade ediliyor.