Herkes Onu Okuyor ödül töreni ve final programı

Herkes Onu Okuyor ödül töreni ve final programı

Peygamber Yolu Derneği tarafından tertip edilen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması Kutlu Doğum Haftası'nda tamamlandı.

Peygamber Yolu Derneği tarafından tertip edilen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması Kutlu Doğum Haftası'nda tamamlandı. Kaybedeni olmayan yarışmanın sınavları, Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) tarafından 12 seans olarak düzenlendi.

ÇESDER Başkanı Erdem Hızarbaş, 7'den 70'e bir çok Çorumlunun katıldığı sınavların yarışmacıları bir hayli zorladığını söyledi. ''Peygamber Efendimiz'i (sas) anlama yolunda dökülen terler, ter dökenleri cehennem ateşinden koruyacak yağmurlara dönüşecektir.'' diyen Hızarbaş, 'Kaybedeni Olmayan Yarışma' sloganıyla yola çıktıklarını ve nitekim öyle de olduğunu kaydetti.

Hızarbaş, ''Yarışmaya katılanlar Peygamber Efendimiz'i (sas) tanıdıkça aslında ne kadar uzak olduğumuzu gördük dediler. Bugünden sonra da Peygamber Efendimiz'i (sas) daha iyi tanıma ve anlama adına sürekli bir şeyler yapacağını söyleyen katılımcılarımız oldu. Çünkü Allah'ı (cc) ve Peygamber Efendimizi (sas) tanıdıkça Asr-ı Saadet'teki gibi yaşamaya bir adım daha yaklaşacağız. Belki o zaman Müslümanlığı gerçekten temsil etmiş oluruz.'' dedi.

Türkiye genelinde aynı zaman diliminde yapılan sınavlar sonucunda her ilde 3 branştan ilk 23'e giren toplam 69 kişiye ödül verilecek. Türkiye genelinde bin 400 kişinin umreye gideceği belirtilirken, Çorum'da da ödül töreninin pazar günü Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Alanı'nda gerçekleştirileceği bildirildi. Erdem Hızarbaş, Reha Yeprem ve Taha'nın da şiir ve ezgilerle programa katılacaklarını ifade eden Hızarbaş, ''Peygamber aşığı Çorumluları böyle bir gecede birlikte olmaya, Peygamber Efendimiz'i (sas) anmaya davet ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

CİHAN