- IMKB

- 59.662
- Dolar

- 1,7675
- Euro

- 2,3245
- Altın

- 653,05
- Ankara : 0 °C
- İstanbul : 2 °C
- İzmir : 5 °C
- Adana : 8 °C
- Antalya : 7 °C
- Diyarbakır : 0 °C
''Herşeyi Daum'a borçluyum''

GÖZE ÇARPANLAR |
Taner Yalçın... Alman futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli yeteneklerden. Henüz 19 yaşında ama iki sezondur Bundesligada Köln forması giyiyor. Kırmızı-Beyazlı ekibin en gözde isimleri arasında yer alıyor... Sezonun ilk yarısında 12 maça çıktı.
Ancak Türk olmasına karşın ve U18 Milli Takımımızda görev almasına karşın şimdilerde Alman Ümit Milli Takımını tercih etmiş durumda. Kendisini 17 yaşındayken A Takıma alan Christoph Dauma minnet borçlu olduğunu söylüyor. İşte Taner Yalçının ağzından kendi hikayesi:
Bende emeği büyük
Christoph Daum çok büyük bir hoca ve gençlere önem veren bir isim. Beni genç takımdan alıp, A takım kadrosuna dahil etti. Ona çok şey borçluyum, bugünlere gelmemde onun emeği büyüktür. Kölnden ayrıldıktan sonra eksikliği tabiki hissedildi. Sonuçta Alman futbolunun en önemli teknik adamlarından biri. Fenerbahçe ikinci kez onu alarak, büyük bir iş başardı. Ancak şu anki hocamız Zvonomir Soldo da bize büyük katkı sağlıyor.
Şimdilik Almanım
Ben Türk kanı taşıyorum. Türkiye forması giymekten onur duyarım. Ancak Alman yetkililer benimle daha yakından ilgilendikleri için Almanyayı tercih ettim. Kendi ülkemden aynı derecede ilgi görmedim. Şimdilik Almanım. Ama yine de henüz kesin kararımı vermiş değilim. Kimbilir belki de Ay-Yıldızlı forma ile bir Avrupa Şampiyonası ya da Dünya Kupası oynarım.
Bizde sistem önemli
Türkiye Süper Ligini çok yakından takip ediyorum. Boş zamanlarımda özellikle üç büyüklerin maçlarını izlemeye çalışıyorum. Türkiyede futbol çok daha mücadeleye ve sertliğe dönük. Ayrıca bireysel yetenekler ön plana çıkıyor. Ama Almanyada böyle birşey sözkonusu değil. Herşey sistem ve taktik üzerine kurulu. Hocanın dediğini sahada harfiyen uygulamak zorundasınız. Kendimi Süper Ligde oynayabilecek kapasitede görüyorum.
İdolüm Zidane
Takımdaki Petit, Maniche gibi orta saha oyuncularından çok şey öğreniyorum. Bunlar Portekiz Milli Takımı forması giyen önemli isimler. Futboldaki idolüm Zinedine Zidane... Kendime hep onu örnek alabiliyorum. Uzun boyuma rağmen ayaklarıma hakim bir oyuncuyum ve birçok pozisyonda görev alabilirim. Süper Ligdeki tartışmasız en iyi futbolcu Alextir. Yerliler arasındaki en iyi isim ise Arda Turan. O rahatlıkla Bundesligada forma giyebilir.
Yeni Ballack deniyor
Taner Yalçının kaderi de Almanyayı tercih eden Mesut Özil, İsviçre forması giyen Eren Derdiyok ile Gökhan İnler ve Avusturya adına oynayan Veli Kavlak ile aynı... O da doğup, büyüdüğü ülkeyi tercih edenlerden...
Almanlar onun stilini, A Milli Takımın kaptanlığını yapan Michael Ballacka benzetiyor. Menaceri Ersin Akan, performansıyla birçok takımın dikkatini çeken Tanere İtalya Ligi ekiplerinden Udinesenin ciddi bir teklifte bulunduğunu belirtip, Türkiyeden de ilgilenen kulüplerin olduğunu açıkladı.
TANER YALÇIN KİMDİR?
Doğum Yeri: Köln
Yaşı: 19
Boyu: 1.87
Kilosu: 80
Mevkii: Orta saha
Kulübü: Köln
Milli Takım: Türkiye U18 4 maç, 1 gol - Almanya U19 3 maç, gol yok
Sözleşme bitiş tarihi: 30 Haziran 2011
Kaan Bora / FANATİK
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim







































