Heykel gerginliği oraya da sıçradı !

Heykel gerginliği oraya da sıçradı !

Diyarbakır'daki PKK'lı heykelinin kaldırılması Mardin'de protesto edildi.

Diyarbakır'da PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması ve sonrası çıkan olaylarda bir kişinin öldürülmesi, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün akşam düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş sırasında göstericiler ile güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı.

DBP'li belediye başkanları ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, dün akşam saatlerinde parti binasında toplandı. Daha sonra ellerinde, PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın fotoğrafıyla yürüyüşe geçen kalabalık, Suriye sınır hattına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.
Burada konuşan Nusaybin Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Kök, bir kişinin öldürülmesini kınayarak, "Heykelin yıkılması sırasında hem bir yurttaş, hem de bir asker yaşamını yitirdi. AKP nezdinde Erdoğan'a soruyorum, buna gerek var mıydı? Bugün bir süreç sürüyor. 'Gerillayı dağdan ovaya indireceğim' diyen bir hükümet, eğer bir heykele tahammül etmiyorsa, nasıl süreç yürüyecek? Agit'in heykelini kaldırıyor. Peki süreç böyle devam ederse, canlı Agitler şehre gelecek. Bu da samimiyetsizliği ortaya koyuyor" dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra kalabalık içerisinde bulunan bir grup, Çağ Çağ Caddesi üzerinde çöp konteynırlarıyla yolu trafiğe kapattı. Polis, dağıtmak için gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Grup içerisinde bulunan YDG-H üyeleri de polise molotof kokteyli ve havai fişeklerle karşılık verdi.
Polis ile göstericiler arasındaki çatışmalar, gece geç saatlere kadar sürdü.