Hiddink: Şansımız devam ediyor

Hiddink: Şansımız devam ediyor

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, 1-1'lik beraberliğe rağmen Hollanda olarak şanslarının devam ettiğini söyledi. 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda Türkiye ile karşılaşan Hollanda'nın Teknik Direktörü Guus Hiddink,...

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, 1-1'lik beraberliğe rağmen Hollanda olarak şanslarının devam ettiğini söyledi.

2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda Türkiye ile karşılaşan Hollanda'nın Teknik Direktörü Guus Hiddink, "İlk yarının ardından ikinci yarıda plan C'ye geçtik. Bunun nedeni son değişiklikler. Maçın gerçekliğine baktığımızda Türkiye karşısında çok fazla pozisyon bulamadık. Burak Yılmaz ilk yarıda muhteşem bir gol attı. Sonra savunmada Türk takımı bir duvar oluşturdu. Bunu genellikle yapıyorlar. Biz de bununla baş etmeye çalıştık. Birinci devrede plan C'ye geçmek istemedik. Bunu yapmamız gerekiyordu. İyi bir karar aldığımızı düşünüyorum. Türk takımını değerlendirmek gerekir ise kalitesi anlamında gerçekten çok daha yüksek yerlerde olabilir. Bugün de bunu bu maçta yerinde gördük" dedi.

Hollanda'nın durumu konusunda yapılan olumlu eleştirilerden dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Hiddink, "Türkiye maçından sonra İzlanda maçına göre iyi bir analiz yapacağız. Aslında net bir resimle bu maça çıkacağız. Hedefimiz bu maçtan puan alarak Hollanda'ya dönmek istiyoruz. Eğer Amsterdam Arena'da Türkiye karşısında 1-0 olsa idik eksi 1'de olacaktık. Şimdi ise durumumuz en azından artı 2 durumundayız. Biz önümüzdeki maçlara baktığımızda kontrolü kaybetmemek için elimizden geleni yapacağız ve oyuncularımızın tamamını tekrar aramızda görmek istiyoruz. Biz buna doğru çalışacağımız için daha doğrusu diğer maçlara göre şansımız hala devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye karşısında bazı oyuncularının çok formda olmadığını kaydeden Hiddink, "Bazıları genç oyuncular idi. Daha doğrusu deneyimleri yoktu. Sonuçta genç oyunculara fırsat vermek gerekiyordu. Bunun için oyuncularımızın deneyimini artırmak için gençlere fırsat vereceğiz. Bu maçta aslında Hollanda olarak eksikliklerimizi de yerinde görmüş olduk" şeklinde konuştu. CİHAN