Hırsızlar bu kadarına da pes dedirtti !

Hırsızlar bu kadarına da pes dedirtti !

İzmir’in simgesi tarihi Saat Kulesi’nde bulunan dokuz musluk, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

İzmir’in uğrak mekanlarından olan Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi, yine hırsızların hedefi oldu. Saat Kulesi’nde vatandaşların kullanması için konulan dokuz musluk, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından son bir yılda üçüncü kez çalındı. Serinlemek için musluklara uzanan vatandaşlar muslukları göremeyince şoke oldu.

“UTANIYORUZ”

Serinlemek için Saat Kulesi’ndeki çeşmelere yönelen Cemil Esener isimli vatandaş, “Milletimiz geçmişine sahip çıkamıyor. Muslukları sökmüşler. Buraya serinlemek için geldik ama muslukları göremedik. Her taraf harabe şekilde. Vatandaşların duyarlı olması lazım, geçmişimize sahip çıksınlar. İnşallah bir daha çalınmaz” dedi. Turistlerin de uğrak mekanı olan Saat Kulesi’ndeki muslukların çalınmasına anlam veremediğini belirten Mevlüde Derin de sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası turistik bir yer ama çeşmeler yok. Müslüman ülkede, suyun hayır olduğu bir ülkedeyiz. Türk milleti olarak utanıyoruz. Çalanları kınıyoruz. Çocuklarla geldik su yok. Denizden bile gelse insan içmese de yüzünü yıkar. Evimizden su getireceğiz.''

Saat Kulesi’nin muslukları geçen aylarda yine çalınmış, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalınan muslukların yerine yenilerini takmıştı. Musluk hırsızlığının, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün çok yakınında yapılması dikkat çekti.