Hitler hakkında şaşırtan gerçek

Hitler hakkında şaşırtan gerçek
Güncelleme:

2. Dünya Savaşı'nda Almanya'nın lideri olarak görülen Adolf Hitler'in uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edildi.

Yeni yayınlanan bir belgeselde Hitler'in yüksek dozda uyuşturucu kullandığı, bu durumun pek çok hareketini de açıkladığı iddia edildi.

2. Dünya Savaşı sırasında Alman halkı Hitler’i ‘insanüstü bir kuvveti olan, dinçlik timsali’ bir lider olarak görüyordu. Halbuki yakınlarının yazdıklarından anlaşıldığına göre Hitler, tam bir hastalık hastası idi. Yeni yayınlanan bir belgeselde ise, düzenli olarak birçok ilacın birleşiminden oluşan kimyasal kokteyller kullanan Hitler’in, aynı zamanda bir uyuşturucu bağımlısı da olduğu iddia edildi. İçinde sakinleştiriciler, morfin ve kristal met bulunan bu ilaçların Hitler’in bazı hareketlerinin sebebi olabileceği düşünülüyor.

Radikal'dan Eda Utku'nun haberine göre National Geographic’in hazırladığı “Hitler The Junkie” (Uyuşturucu Bağımlısı Hitler) adlı belgesel, 25 Mart gecesi Avustralya’da yayın yapan Foxtel kanalında yayınlandı. Hitler’in kişisel doktorunun yazışmalarına dayandırılan belgeselde, Adolf Hitler’in madde bağımlısı olduğu iddia edildi.

Belgeselde, Hitler’e ait resmi kayıtlara geçmeyen bazı belgelere yer verildi. Belgeler arasında Hitler’in kişisel doktoru Dr. Theodore Morell’in tuttuğu kayıtlar ve yazdığı mektuplar da vardı.

70 FARKLI UYUŞTURUCU KULLANDI

İnsanlardaki genç ve enerjik intibasını koruyabilmek için Hitler, yalnızca Birinci Dünya Savaşı sırasında vurulduğunda ve gazdan etkilendiğinde yatağa düştüğünü, bunun dışında hiçbir hastalık geçirmediğini iddia ediyordu. Öte yandan iç dünyasında Hitler’in sinirleri bir hayli bozuktu. Bu yüzden de 1936’dan itibaren Dr Morell’in uzmanlığından yararlanmaya başladı.

HAYVANLARA VERİLEN ‘UYUTMA’ İLACINI KULLANDI

Dr. Morell İkinci Dünya Savaşı boyunca Hitler için 70’ten fazla bağımlılık yapan narkotik, ev yapımı uyuşturucu ve alternatif tıp ilaçları hazırladı. Büyük bir stres altında olan Hitler’i tedavi edebilmek amacıyla şakaklarına sülükler yerleştirdi. Ancak sülükler uzun vadede stresi azaltmakta yardımcı olmayınca, bu kez doktor farklı bir yöntem denedi. Dr Morell çareyi, hayvanları uyutmak için kullanılan ilaçta aradı.

20 Ağustos 1941’de günlüğüne yazdığı bir notta Dr. Morell şöyle diyor: “Hitler oldukça gergin bir haldeydi. Elleri titriyordu ve afallamıştı. Ona bir tatlı kaşığı Brom-Nervacit verdim ve sonrasında rahatça uyuyabildi.”

24 KEZ EROİNLİ İLAÇ ALDI

1943’e gelindiğinde, savaş yüzünden baskı altında olan Hitler’in sağlığı iyice bozulmuştu. Dr Morell ise ona her seferinde daha yüksek dozda ve daha güçlü ilaçlar veriyordu. Belgeselde “Mide krampları için Eukodal adlı çok güçlü bir ağrıkesici kullanmaya başladı. Bu ilaç tıpkı eroin gibi morfin temelliydi ve Hitler bu ilacı 24 kez kullandı” deniliyor.

KRİSTAL MET ALDI, MUSSOLİNİ’Yİ 2 SAAT AZARLADI

Belgeselde bahsedilen bir diğer uyuşturucu ise bir çeşit kristal met olan Pervitin adlı ilaçtı. O dönemde milyonlarca fabrika çalışanı ve ev kadını, savaşın getirdiği stresle baş edebilmek için aynı ilaçtan kullanıyordu. 1943 yazında bu ilacın Hitler tarafından da kullanıldığı düşünülüyor. “O yaz Hitler’in Mussolini’yle hayati bir görüşme yapması gerekiyordu. Morell’in bu görüşmeden önce Hitler’e Pervitin verdiği düşünülüyor. Belgeselde ‘muhtemelen kristal met yüzünden uçmuş durumda’ olan Hitler’in, yaklaşık 2 saatlik görüşme boyunca Mussolini’ye durmadan bağırdığı belirtiliyor.

Belgesel 7 Nisan günü ABD’de yayın yapan National Geographic kanalında tekrar yayınlanacak.