Hollande: Türkiye Ermeni Soykırımı Konusundaki Gayretlerine Devam Etmeli.

Hollande: Türkiye Ermeni Soykırımı Konusundaki Gayretlerine Devam Etmeli.

FRANSA Cumhurbaşkanı François Hollande katıldığı Fransa Ermeni Dernekleri Koordinasyon Kurulu'nun toplantısında, "Türkiye'nin Ermeni soykırımı konusunda yaptığı gayretleri bu soykırımın yüzüncü yılında artmalı ve şahsen Türkiye'nin...

FRANSA Cumhurbaşkanı François Hollande katıldığı Fransa Ermeni Dernekleri Koordinasyon Kurulu'nun toplantısında, "Türkiye'nin Ermeni soykırımı konusunda yaptığı gayretleri bu soykırımın yüzüncü yılında artmalı ve şahsen Türkiye'nin bu konuda yeni jestler yapacağına inanıyorum" dedi.


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ermeni Dernekleri Koordinasyon Kurulu yemekli toplantısına katıldı. Doğu Perinçek ile Îsviçre arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görülen duruşma ile aynı güne denk gelen yemekli toplantıda açıklama yapan Hollande, 'tabuları yıkmanın' zamanı geldiğini söyledi. Hollande, "Türkiye'nin Ermeni soykırımı konusunda yaptığı gayretleri, bu soykırımın yüzüncü yılında artmalı ve şahsen Türkiye'nin bu konuda yeni jestler yapacağına inanıyorum" dedi.