Hükümetten büyük kolaylık

Hükümetten büyük kolaylık

Araç muayenesini zamanında yaptırmayanlara indirim fırsatı geldi.

 Evde gündelikçi olarak çalıştırılan kadınlarınsigorta sorunu da çözümlendi. Hürriyet'in haberine göre; devlet, tüp bebekte üçüncü denemenin masraflarını da karşılayacak.

İşte Torba Yasa'nın getirdiği bazı kolaylıklar:

TÜP BEBEK KOLAYLIĞI

Devlet, tüp bebekte üçüncü denemenin masraflarını da karşılayacak. Katılım payı ilk denemede yüzde 30, ikinci denemede yüzde 25, üçüncü denemede yüzde 20 oranında uygulanacak.

ALACAKLAR SİLİNECEK

120 liranın altındaki trafik cezaları ile birlikte ilgilisine tebliği gereken ve tutarı 12 TL ve altında kalan geçiş ücretleri tahsilinden de vazgeçilecek.31 Aralık 2007 tarihinden önce olduğu halde kanunun yayımlandığı tarih itibariyle ödenmemiş olan tutarı 50 TL’yi aşmayan asıl alacakların ve tutarına bakılmaksızın bu asıllara bağlı feri alacakların, aslı ödenmiş feri alacaklardan tutarı 100 TL’yi aşmayanların tahsilinden vazgeçilecek.Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, belediyelerin su abonelerinden su kullanımından kaynaklanan alacakları da yapılandırılacak.

MEMURA DİSİPLİN AFFI

23 Nisan 1999 ile 14 Şubat 2005 arasında personel mevzuatına göre almış oldukları disiplin cezası sonucu memuriyetleri sona erenlerden, memuriyete dönmesi ve prim borçlanma hakkı kazanması için başvuru hakkını kullanmamış olanlar, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibarenSGK’ya başvurmaları halinde bu imkandan yararlanabilecek.

MUAYENE CEZASI AZALIYOR

Araç muayenesini zamanında yaptırmamış olanlar, 31 Aralık 2014’e kadar muayene yaptırırsa aylık yüzde 5 ceza yerine 2014 yılı eylül ayına kadar enflasyon farkını; eylül ayından itibaren ise, muayenenin yapıldığı tarihe kadar, her ay ve kesri için aylık yüzde 1 farkı ödeyecek.