Hükümetten memur zammı için açıklama

Hükümetten memur zammı için açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal, memur maaşlarının enflasyonun üzerinde artacağını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılında memurlara yapılacak zamma ilişkin açıklama yaptı. Ağbal, 2016 yılında memurların maaşının enflasyonun üzerinde artacağını söyledi.

Ağbal, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) düzenlediği Meslek Komiteleri Ortak Toplantısının ardından bir basın mensubunun sorularını yanıtladı.     

Memurların gelir vergisiyle ilgili beklentisine ilişkin bir soru üzerine ise Ağbal, "2016 memur maaşlarında önemli artışlar yaptık. Yaptığımız düzenleme 2016 yılında enflasyonun üzerinde bir düzenleme olacaktır. Dolayısıyla 2016 yılında memur maaşları enflasyonun üzerinde artacaktır. Gelir vergisiyle ilgili bir düzenlememiz yok." yanıtını verdi.

VERGİ DÜZENLEMESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA DA YAPTI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) yayınladığı tebliğe ilişkin, "Tebliğ düzenlemesinin yeni hiçbir yanı yoktur." dedi.

Ağbal, GİB'in yayınladığı tebliğle ilgili basında yer alan haberlere yönelik, "Yapılan düzenlemenin hiçbir yeni tarafı yok. Mevcut kanunlar çerçevesinde zaman aşımı süresiyle ilgili yapılan bir açıklamadır. Dolayısıyla bugün vergi borçlarının 5 yıl içerisinde, biz ona 'tahsilat zaman aşımı' diyoruz, bu konuya açıklık getiren, uygulamayı yönlendiren bir tebliğ? Dolayısıyla o tebliğ düzenlemesinin yeni getirdiği hiçbir yanı yoktur. Vergisini ödeyen için de ödemeyen için de geçerli bir kural." bilgilerini verdi.