Hüseyin Avni Coş'un adı FETÖ araştırmasında iddiası yalanlandı

Hüseyin Avni Coş'un adı FETÖ araştırmasında iddiası yalanlandı

FETÖ ile ilgili oluşturulan "valiler şeması"na 5 valinin isminin daha eklendiği iddia edildi. Ancak bu iddia İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin Vali Coş hakkında yayınladığı "FETÖ şemasına girdi" haberinin yalan olduğu ortaya çıktı. Valiler hakkında Devlet Denetleme Kurulundan İçişleri Bakanlığına intikal eden bir soruşturma bulunmadığı, pasaport tahdidinin söz konusu olmadığı kaydedildi

İçişleri Bakanlığı, bugün bir gazetede yer alan "valilerin pasaportuna el konulmasına" ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Bugün bir gazetede bazı valiler hakkında soruşturma açıldığı ve pasaportlarına tahdit konulduğuna ilişkin haberin yer almasının ardından İçişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Devlet Denetleme Kurulundan, haberde adı geçen valilerle ilgili İçişleri Bakanlığına intikal eden bir soruşturma bulunmadığı belirtilerek, valilerin pasaportlarında da tahdidin söz konusu olmadığı kaydedildi.

Hüseyin Avni Coş'un adı FETÖ araştırmasında iddiası yalanlandı - Resim : 1

VALİ COŞ: "KARALAMAK İSTİYORLAR"

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un avukatı Erhan Dursun, müvekkilinin pasaportunun iptal edildiği iddialarını yalanlarken, yargıya başvuracaklarını belirtti. Avukatı Erhan Dursun, Devlet Denetleme Kurulu’nun FETÖ/PDY araştırması kapsamında aralarında müvekkili Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un da bulunduğu 5 valinin Bank Asya’da hesaplarının olduğu, Kimse Yok Mu Derneği’ne bağış yaptıkları, valilerin pasaportlarının iptal edildiği yönündeki iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Dursun, bu konudaki iddiaları yalanlarken şöyle dedi: “17/25 Aralık sonrasındaki duruşu belli olan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da yaptıkları ortada olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a zaman zaman yapılan medya saldırılarının sonuncusunu bugün gördük. Aslı astarı olmayan haberlerle algı oluşturmaya çalışanlara yasalar karsısında gereken cevap verilecektir. Duruşu her zaman net olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u karalamak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. İlgili tüm haber metinleri yalandır. Sayın müvekkilimin yurt dışına çıkışını engelleyecek herhangi bir husus sözkonusu değildir. Sayın valimizle ilgili sonuç alamayacakları da ortadadır. Sayın valimizi yıpratma amacıyla aslı olmayan içeriklere ilişkin içerik engellemelerine başvuracağımız gibi tazminat yoluna da başvuracağız.”