Hz. Muhammed'in evinin yerine AVM !

Hz. Muhammed'in evinin yerine AVM !
Güncelleme:

Mekke'dei yeni bir projenin şehirde bulunan Hz. Muhammed'in doğduğu evi de etkileyeceği ileri sürüldü

İnternet üzerinden yayın yapan İngiliz basın kuruluşu independent.co.uk'ta yer alan haberde, Mekke Kenti’nin büyük bir kısmının yeniden inşasını öngören ve milyarca Dolar tutarındaki yeni projenin şehirdeki pek çok kutsal mekanı tahrip edeceği öne sürüldü. 

Haberde, Mekke'nin tarihi dokusu ve Hz. Muhammed'in evinin büyük tehdit altında olduğunu iddia etti. Buna göre, kentin ve Kabe'nin etrafını gökdelenlerle dolduran Suudi yönetiminin Hz. Muhammed'in doğduğu evi yıkmayı planladığı iddia ediliyor. Plana göre, söz konusu alana rezidans ve AVM yapılacak.

Independent muhabiri Andrew Johnson imzasıyla yayımlanan habere göre, Mekke'de Hz. Muhammed'in doğduğu evin olduğu yere devasa bir proje tasarlanıyor.

KABE'Yİ KORUYAN GİZEMLİ ORDU - FOTO-GALERİ

hz-muhammed-in-evinin-yerine-avm-yapacaklar-4971958.jpegMevcut ve gerçekleştirilen benzer projeler nedeniyle, Mekke'de zaten yüzlerce tarihi yapı yok edildi ve Kabe'nin etrafındaki saat kulesiyle çirkin bir görüntü ortaya çıktı.

Washington merkezli Gulf Enstitüsü'ne göre, Mekke'deki bin yıllık yapıların yüzde 95'i yok edilerek yerine gökdelenler ve AVM benzeri yapılar yapıldı.

Geçen hafta da Osmanlı tarafından yaptırılan 500 yıllık bazı yapılar yok edildi.

İŞTE KABE'NİN SON HALİ - FOTO-GALERİ

Gazeteye konuşan İslam bilimcileri söz konusu projenin Hz. Muhammed’in doğduğu evin kalıntıları olan yere de zarar vereceği konusunda hemfikir.

İngiltere merkezli bir İslami araştırma vakfından Dr. İrfan Alawi, peygamberin doğduğu evin, yıl sonuna kalmadan yıkılacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

YILLAR İÇİNDE KABE'NİN DEĞİŞEN YÜZÜ - FOTO-GALERİ

Yeni sahibi Kral Abdullah

Hz. Muhammed'in doğduğu evin yerine yapılacak binanın sahibi ise Kral Abdullah olacak. Suudi Arabistan'daki pek çok kaynak mevcut plana karşı çıkmaya çekiniyor. Yoksa Suudi yönetimi, rejimi muhalefetten bu kişileri cezalandırabilir.